Deze rustige lieve rode kater Sjef in de spotlight

https://www.youtube.com/watch?v=RfjCq7A-VtI

Sjef is een mooie rode kater, gecastreerd en vermoedelijk geboren rond 2011. Wij hebben hem eind 2018 al eens mogen ontmoeten, toen hij als vondeling bij het asiel werd binnengebracht. Na enkele weken is Sjef geadopteerd, maar nu helaas dus weer terug.

Sinds een paar maanden is hij namelijk ander gedrag gaan vertonen. Zo was hij ineens niet meer zindelijk en kwam hij eigenlijk niet meer naar binnen. Af en toe eens voor wat eten, nadat je ‘m daar echt voor roept, maar zelfs slapen deed Sjef liever bij de buren onder een overkapping. Voorheen kwam hij nauwelijks buiten en dan ging hij ook sowieso niet verder dan de eigen tuin. Alles wijst er op dat er recent iets in huis veranderd is, waardoor Sjef zich nu zo gedraagt. Helaas kunnen zijn baasjes niet aangeven of bedenken wat dat zou moeten zijn, laat staan dat ze het dus kunnen aanpassen, maar Sjef is duidelijk niet meer op zijn plek. Gekozen is om afstand te doen en hem zo de kans op een fijn nieuw thuis te bieden.

Sjef is een erg aanhankelijke en lieve kater, al moet hij soms even ‘los komen’. Hij houdt niet van te veel drukte en gedoe om hem heen en komt dus ook pas wanneer het voor hem goed voelt. Wanneer je zelf naar hem toe loopt, geniet hij altijd volop van de aandacht. Al snel draait hij zich dan op z’n zij, zodat je ook zeker even zijn buikje meepakt. Sjef is zijn wilde haren inmiddels wel kwijt en een speelse bui heeft hij dan ook nog maar zelden. Maar soms wordt hij nog graag een beetje uitgedaagd met bijvoorbeeld een hengeltje of een lampje. Sjef gaat dus zo af en toe eens even buiten kijken, waardoor wij denken dat hij waarschijnlijk niet zal kunnen aarden op een appartement. Voor zover bekend is hij geen omgang met honden gewend. De andere katten bij ons verdraagt hij prima om zich heen, maar hij ontloopt ze liever en zondert zich makkelijk af. Je merkt dat Sjef liever alleen is, dan is ook meteen alle aandacht voor hem natuurlijk…

Wanneer u op zoek bent naar een rustige en lieve kat, die ook nog eens erg makkelijk in de omgang is, kunt u eigenlijk niet om Sjef heen. Komt u snel kennis maken?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen