VriendenLoterij steunt RSC Alliance uit Roosendaal met 5.000 euro

Foto: Publiek domein

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor de Roosendaalse Sportclub Alliance! De club is met haar maatschappelijke project benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij.

RSC Alliance gaat het geld gebruiken om speciale dagen met workshops, spelletjes en activiteiten te organiseren voor kwetsbare jongeren uit de gemeente Roosendaal.

Mark Braat, voorzitter van RSC Alliance: “In het eerste kwartaal van volgend jaar organiseren wij een aantal mooie dagen voor kwetsbare Roosendaalse jongeren van 4 tot 12 jaar voor wie een dagje zorgeloos genieten niet altijd vanzelfsprekend is. Na de afgelopen tijd hebben zij dat zeker verdiend. Dankzij onder andere deze financiële steun moet dit zeker lukken en kunnen we ze zelfs een goed gevulde goodiebag mee naar huis geven.”

‘Clubs van de Week’
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2020 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden.
Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, verenigingen en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich aanmelden via clubsvandeweek.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden