Sinterklaasactie verrast met cadeaus voor arme kinderen

Gelukkig: daar is hij!
Gelukkig: daar is hij!
Foto: Danny van den Aarsen

Dit jaar doen CultuurCompaan, Stichting Leergeld Roosendaal en Stichting Paul wederom gezamenlijk namens Roosendaal mee aan de landelijke actie Pepernoot. Daarbij worden kinderen die opgroeien in armoede toch verrast met een Sinterklaascadeautje. Om nóg meer kinderen te verrassen met Sinterklaas, is een extra lokale actie gestart.

Succes
Deze actie heeft succes, want zo’n 800 Roosendaalse kinderen krijgen dankzij deze actie een Sinterklaascadeau op 5 of 6 december. “Afgelopen jaar konden we vanuit de landelijke actie maar enkele tientallen kinderen mee laten doen, terwijl er honderden kinderen in Roosendaal zijn die in aanmerking komen,” zegt Carina Reuvers van Stichting Leergeld Roosendaal. “Wij hebben daarom besloten om een eigen aanvullende actie te organiseren en daarvoor alternatieve financiering te zoeken, zodat we voor iedereen een cadeautje realiseren. En dat is gelukt.”

Gulle gevers
Om de actie te financieren zijn verschillende fondsen aangeschreven en is er een aanvraag ingediend bij de landelijke actie Pepernoot. Ook hebben een aantal gulle gevers geld gegeven en heeft de gemeente Roosendaal een mooie donatie gedaan. De gezinnen die in aanmerking komen krijgen per kind van 0 tot 13 jaar een cadeaubon die ze in kunnen wisselen bij Intertoys en bij de webwinkel van V&D. De cadeaubonnen hebben een waarde van € 20,- of €22,50 afhankelijk van de leeftijd van het kind.

Warme aftrap decembermaand
“Het is mooi om te zien hoe deze actie in zo’n korte tijd is gerealiseerd. Met deze samenwerking van fondsen, geldschieters, vrijwilligers, de drie stichtingen en de gemeente laten we zien waartoe we in staat zijn in Roosendaal,” vindt Trudie Stalpers van CultuurCompaan. “Het bewijs dat we oog voor elkaar hebben en dat we, als we samen de schouders eronder zetten, iedereen in Roosendaal kunnen laten meegenieten van dit mooie kinderfeest.”

Kleine portemonnee
Jan Jongeneelen van Stichting Paul vindt het nog het mooist dat door dit initiatief alle kinderen in Roosendaal van de feestdagen kunnen genieten: ”Wat ons betreft een hele mooie aftrap van hopelijk een warme en gelukkige decembermaand voor alle Roosendalers. Ook die met een wat kleinere portemonnee.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen