Eerste bewoners betrekken ‘tiny houses’ in Stadsoevers

Foto: Gemeente Roosendaal

Een speciale plaats voor zogenaamde tiny houses in de Roosendaalse Stadsoevers, is klaar voor om haar eerste bewoners te ontvangen. Vanaf de eerste week van december worden de eerste woningen geplaatst. De afgelopen maanden werkten de eigenaren hard aan hun droomhuis en nu kunnen ze dan eindelijk naar ‘Tiny Oevers’ verhuizen.

Tiny houses
Tussen de Roosendaalse Vliet en het Innovitapark komt een tiental woningen te staan die grotendeels door de bewoners zelf zijn gebouwd. Zij kiezen bewust voor een innovatieve en duurzame manier van wonen en de huizen zijn daarom niet groter dan 50 vierkante meter. “Wij hebben niet veel ruimte nodig om gelukkig te zijn,” zeggen aanstaande bewoners Alex en Esther Voogt.

Solidaire gemeenschap
De gemeente is blij met de nieuwe bewoners. Wethouder Toine Theunis biedt ze graag de ruimte in Roosendaal: “We willen een toekomstbestendige, groene, gezonde en welvarende stad zijn, en daar passen deze experimentele woonvormen goed bij.” De aanstaande bewoners zien daarnaast een ander voordeel aan de kleine huizen: meer contact met de buren. “Wij merken dat iedereen vooral met zijn eigen ding bezig is, ook al woon je in een appartementencomplex met allemaal mensen om je heen,” vertellen Esther en Alex. Op Tiny Oevers zien zij uit naar meer saamhorigheid: “Het delen van dingen zoals een wasmachine of tuingereedschap gaat makkelijk en we helpen elkaar als dat nodig is.”

Groen verantwoord
Voor hun woning maken de bewoners gebruik van duurzame, natuurlijke materialen. Zo gebruiken ze duurzaam hout en milieuvriendelijke verf. Ook worden delen van oudere woningen hergebruikt om ze een tweede leven te geven. Om hun belasting op het milieu zo veel mogelijk te verlagen, hebben de aanstaande bewoners ook andere initiatieven bedacht. Ze wonen bijvoorbeeld onder een speciaal natuurdak dat regenwater filtert en gebruiken waar mogelijk van zonne- en windenergie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden