Kinderen schrijven zich met ‘Sjors’ in voor proeflessen sport en cultuur

Foto: Sjors Sportief

Ook in 2021 kunnen Roosendaalse basisschoolkinderen zich door Sjors Sportief en Sjors Creatief makkelijk en vaak gratis inschrijven voor proeflessen bij sport- en cultuurverenigingen. Zo kunnen ze vrijblijvend ontdekken welke sport of andere activiteit het best bij ze past.

Sport en cultuur
Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van Sportservice Noord-Brabant en Cultuur Compaan in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. “Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur, vertelt Jerome de Clercq, Buurtsportcoach bij de gemeente Roosendaal.

Ontdekken
De Clercq: “Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken, zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden.” Basisschoolkinderen kunnen zich met Sjors Sportief en Sjors Creatief makkelijk en vaak gratis inschrijven voor onder andere proeflessen sport, tekenen, schilderen, koken en muziek maken.

De Sjors-formule
In ruim 120 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of workshops van een cultuuraanbieder. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge deelnemers aan te trekken.

Flyer
Het aanbod wordt in februari 2021 gepresenteerd in een digitaal Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Roosendaal ontvangen via een flyer met uitleg van de leerkracht. “Om de kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sportverenigingen en cultuuraanbieders op om zich bij dit mooie project aan te sluiten”, aldus Milou Schneijdenberg van CultuurCompaan.

Proeflessen en activiteiten aanmelden
Op de website www.sjorssportief.nl kunnen aanbieders hun proeflessen en activiteiten aanmelden. Schneijdenberg hoopt dat ze dat in de komende weken ‘massaal’ doen: “Zodat we dit project met elkaar weer tot een groot succes kunnen maken.” De deadline voor aanmelding is 9 januari 2021.

Reacties

Cookieinstellingen