Tachtigste jaarboek De Ghulden Roos wordt digitaal gepresenteerd

Foto: De Ghulden Roos

Het historische jaarboek De Ghulden Roos wordt zondagmiddag 13 december digitaal gepresenteerd. Dit boek brengt het unieke jaar 2020 in beeld vanuit het oog van Roosendalers. Daarnaast wordt bij de presentatie van het tachtigste jaarboek een lezing gehouden over kunstenaar Joan Collette.

Voor de digitale presentatie om 14:30 uur worden alle geïnteresseerden uit Roosendaal en daarbuiten uitgenodigd. Naast een kort overzicht van de inhoud van het jaarboek is er een korte lezing over de veelzijdige kunstenaar Joan Collette door Janine Verster. Zij zal aan de hand van foto’s het werk van Collette tonen en in perspectief plaatsen.

De kerk van Hoeven
Met name in de jaren twintig en dertig werkte Collette in diverse kerken, kapellen en kloosters in West-Brabant. De kerk van Hoeven staat centraal in het verhaal, maar Collette werkte ook in Bergen op Zoom, Dongen, Halsteren, Rucphen, Standdaarbuiten en Wouw.

Stichting Carnaval Roosendaal
Een eerste exemplaar van het jaarboek van De Ghulden Roos zal, op anderhalve meter afstand, overhandigd worden aan de voorzitter van de Stichting Carnaval Roosendaal, Jacqo van Gastel, naar aanleiding van het fotoartikel ‘Kiendermiddag’ van 1967 door de lens van Rees Diepen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden