Staffordshire Diesel zoekt een nieuw baasje

Diesel is een Staffordshire (schofthoogte +/- 55 cm), een gecastreerde reu van 27-12-2018. Van hem is afstand gedaan, omdat het vertrouwen in hem een steeds grotere deuk aan het oplopen is. Diesel leefde samen met 3 kindjes, die bijvoorbeeld een flinke snauw krijgen, wanneer ze iets van eten proberen af te pakken.

Maar ook op straat, wanneer de focus op bijvoorbeeld een andere hond staat, krijg je geen contact met Diesel en als je hem dan wil pakken, durft hij uit te halen. Diesel heeft een sterke wil en laat zich op die momenten niet of nauwelijks corrigeren. Bijten heeft hij overigens nog nooit gedaan, maar met het oog op de kinderen is besloten een ander fijn thuis voor hem te gaan zoeken.

Stoere, super enthousiaste en ontzettend energieke hond

Diesel is een stoere, super enthousiaste en ontzettend energieke hond, naar iedereen even vrolijk en vriendelijk. Hij is veel en graag buiten te vinden, waar hij lekker kan snuffelen, rennen en spelen. Een balletje is favoriet, maar eigenlijk vindt hij alles even leuk, wat het loslaten van een speeltje dan soms weer erg moeilijk maakt.

Diesel loopt graag mee langs de fiets en een flinke wandeling slaat hij ook zeker niet snel over, lekker even de energie eruit. Hij is zindelijk, waaks en kan ook prima eventjes alleen thuisblijven. Dit laatste was hij gewend in de bijkeuken.

Diesel vormt geen match met katten en met soortgenootjes is het wisselend. Dit ligt heel erg aan hoe hij wordt benaderd, de welbekende klik moet er zijn.

Hij heeft een gehoorzaamheidscursus gevolgd, luistert ook goed, maar is ontzettend snel afgeleid. Alles is interessant en wat je in het algemeen goed kunt merken, is dat hij erg gevoelig is voor zijn omgeving. Hoe drukker jij bent en hoe meer impulsen hij krijgt, hoe drukker Diesel wordt en dan komt hij dus zo hoog in zijn energie te zitten, dat hij nauwelijks te corrigeren valt. Hier valt nog prima aan te werken, bijvoorbeeld door hem op dat moment af te leiden door een taak te geven en hem hier vervolgens voor te belonen.

Maar een stabiele en rustige omgeving is hier ook absoluut een aanrader en nog een cursus met hem volgen is voor zowel hem als u wellicht ook geen gek idee…
Heeft u een fijne grote ruimte tot de beschikking en bent u bereid om nog een beetje ‘aan de slag te gaan’ met Diesel om zo uiteindelijk een trouw maatje voor het leven er bij te krijgen? Kom dan snel eens kennis maken met deze knapperd!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen