16 positieve coronatesten in Roosendaal

Foto: Pexels

In Roosendaal zijn vandaag 16 positieve coronatesten gemeld. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Daarmee is het gemiddelde aantal gestegen.

Daling
Er is in de afgelopen week een daling van de coronacijfers te zien. Het gemiddeld aantal gemelde positieve testen daalde van 31,1 per 100.000 inwoners op 27 januari, naar 20,7 vandaag. De verwachting is wel dat de cijfers in de komende weken weer gaan stijgen, nu de Britse mutatie van het virus in het land de overhand krijgt. Het aantal besmettingen met de traditionele variant neemt wel af, meldde premier Rutte gisteren in een persconferentie. De kans bestaat dat het aantal besmettingen hoger ligt, omdat niet iedereen met klachten zich laat testen.

Lockdown verlengd
Gisteren maakte het kabinet bekend dat de lockdown wordt verlengd tot 2 maart. Wel maakt de regering het mogelijk om bestelde producten af te halen bij de winkel. Ook gaan basisscholen open onder strenge maatregelen. Over het beƫindigen van de avondklok is nog geen besluit genomen: uit angst voor de Britse variant van het virus wordt dat vraagstuk voorgelegd aan het OMT.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden