Vlaamse Reus zoekt reusachtig onderkomen

Foto: Dierenopvang Arduin

Suus is een Vlaamse Reus, een volwassen voedster. Zij liep al langere tijd rond op een camping, waar ze waarschijnlijk aan haar lot is overgelaten.

Nu ze gevangen is en binnen zit, merken we dat het allemaal wel wat indruk maakt op haar. Suus moet nog een beetje wennen aan alle aandacht en heeft dat duidelijk een tijdje moeten missen. Ze is dan ook nog wat onwennig, maar lijkt elke dag een beetje meer op haar gemak te komen. Suus is een rustig konijn, maar buiten de kooi gaat ze graag op onderzoek. Stiekem is ze erg nieuwsgierig en ze heeft alles in de gaten. Wat lekkere verwennerij of verse groenten lijkt ze ook niet gewend, maar deze weet ze wel prima te waarderen. Ze eet het alleen wel pas op als wij er niet bij zijn, wanneer ze echt op haar gemak is.

Voor lieve Suus zijn we op zoek naar een baasje met flink wat ruimte voor haar en wellicht ook een (reuzen)vriendje. Iemand die haar ook de tijd gaat geven om een beetje vertrouwd te raken. Bent of kent u dit baasje? Kom dan snel eens kennis maken met deze knappe dame!

— Waar moet ik op letten? —
Konijnen zijn groepsdieren, neem daarom het liefst 2 dieren. Als je 2 jonge konijnen neemt, is de kans groter dat ze het goed met elkaar kunnen vinden. Dat kan lastiger zijn met volwassen dieren. Daarnaast zijn 2 konijnen uit hetzelfde nest de beste combinatie omdat zij elkaar vanaf het begin kennen. Wil je toch graag een konijn aan jouw al aanwezige konijn koppelen, zorg er dan altijd voor dat je dit op voor beide dieren onbekend terrein doet. Jonge konijnen moeten minstens 6 weken oud zijn voor ze bij hun moeder weg mogen, maar 8 weken is nog beter. Een konijn wordt gemiddeld 7 jaar, maar leeftijden van 10 tot 14 jaar zijn geen uitzondering.
Een ram (mannelijk) en een voedster (vrouwelijk) hebben een verschillend karakter. Een voedster is vaak iets feller dan een ram. Wil je twee konijnen in hetzelfde konijnenhok? Kies dan voor een ram en een voedster, omdat twee konijnen van hetzelfde geslacht eerder met elkaar gaan vechten. Wil je geen nestje? Zorg dan wel dat je ze laat steriliseren en/of castreren.
— Territorium —

Ieder konijn heeft in het hok zijn eigen territorium. Wil je 2 volwassen konijnen bij elkaar zetten? Zet ze dan niet ineens samen in 1 hok, maar laat ze in aparte hokken waarbij ze elkaar wel kunnen zien, maar niet aanraken rustig aan elkaar wennen. Daarna laat je ze een paar keer kennismaken in een ren of op voor beide konijnen onbekend terrein. Het beste is als ze elkaar negeren en rustig op onderzoek uit gaan. Mocht het na verschillende kennismakingen nog steeds goed gaan, dan kun je ze samen in een hok plaatsen. Zorg ervoor dat het hok vooraf goed schoongemaakt is zodat geen van de konijnen het hok als zijn territorium beschouwt. Zo heb je de grootste kans op succes. Houdt er rekening mee dat sommige konijnen elkaar nooit leuk gaan vinden. Zorg dan voor 2 aparte hokken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen