Studenten beschikbaar voor hulp bij evenementen en onderzoek

Foto: SSLR:

Vanaf deze week is het Sport Studenten Loket Roosendaal (SSLR) officieel geopend. Bij het SSLR kunnen scholen, sportclubs, organisatoren van evenementen of bijeenkomsten, bedrijven en instellingen terecht voor allerlei soorten ondersteuning op het gebied van sport, bewegen en gezondheid.

Het SSLR is een initiatief van Gemeente Roosendaal, CIOS Zuidwest en Fontys Sporthogeschool met als uitvoerende partner Stichting Sportservice Noord-Brabant. Sportwethouder René van Ginderen: “We zijn blij met dit loket, dat perfect past binnen de ambities van de gemeente en het FIT!-akkoord wat we vorig jaar hebben gesloten met ruim 40 organisaties in onze gemeente. Van organiseren en ondersteunen en promoten van evenementen tot onderzoek naar sport- en beweegonderzoek of het beschikbaar stellen van sport- en beweegpakketten, met of zonder instructeurs. Je kunt zelfs langjarige partnerships aangaan voor regelmatig terugkerende activiteiten. Het kan allemaal bij het SSLR-loket.”

Sportstudenten

Het SSLR zet hiervoor enthousiaste en leergierige sportstudenten van de onderwijsinstellingen CIOS en Fontys. Voor de leerlingen is het een uitstekende kans om opgedane kennis in de praktijk te brengen en voor bedrijven en instellingen een goede bron van ‘extra handen en hersens’ voor hun activiteit of evenement. . Want daar blijkt steeds vaker een tekort aan te zijn bij verschillende instellingen.

Extra hersens en handen

Jerome de Clercq, manager van het SSLR: “Vanaf nu kan iedereen die op zoek is naar ondersteuning, begeleiding, organisatie of promotie van sport en beweegactiviteiten bij ons terecht. Of mensen met een plan die willen onderzoeken waar hun achterban behoefte aan heeft, maar daar zelf de capaciteit of tijd niet voor heeft kunnen bij ons aankloppen. Onze studenten helpen graag zowel met het onderzoek als de ontwikkeling van sport-, beweeg- en vitaliteitsprogramma’s.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden