Deze kruising Mechelse Herder zoekt een nieuw thuis

Elmo is een kruising Mechelse Herder (schofthoogte +/- 65 cm), een ongecastreerde reu, geboren op 25-07-2017. Omdat hij niet zo goed alleen thuis kan blijven en dit wel regelmatig aan de orde is, heeft zijn baasje gekozen afstand van hem te doen, om hem zo de kans te geven op een ander fijn thuis met volop aandacht.

Elmo is een enthousiaste en vriendelijke hond, maar hij kijkt wel graag eerst even de kat uit de boom. Vreemden houdt hij in het begin dan ook liever nog even op afstand, totdat hij de boel vertrouwd. Elmo bruist van de energie en is ook heel graag buiten. Rennen, spelen, ravotten, alles is even leuk. Maar het allerliefst speelt hij met zijn baasje, apporteren van balletjes en takken vindt Elmo dan ook erg vermakelijk, maar hij laat niet altijd even makkelijk los. Ondanks dat hij nooit cursussen heeft gevolgd, luistert Elmo prima. Wel durft hij je soms uit te proberen, niet in kwade zin, maar een beetje overwicht heeft hij echt wel nodig. Wanneer Elmo wat energie kwijt is, komt hij graag bij je om even lekker te kroelen. Hij houdt dus op alle manieren ontzettend van aandacht en hij zou je het liefst de hele dag bezighouden. Vandaar dat het alleen thuis blijven een hoop piepen en janken veroorzaakt, wat natuurlijk een verdrietige situatie is. Slopen heeft hij overigens nooit gedaan, het is echt de onrust die het geeft om alleen te moeten zijn. Elmo is ook netjes zindelijk en goed waaks. Een flinke wandeling slaat hij niet snel over en hij loopt ook keurig mee aan de riem. Wel is het altijd opletten, Elmo ziet dingen eerder dan wij en kan daarbij ontzettend sterk zijn. Over het algemeen reageert hij goed op andere honden, woonde ook samen met een klein soortgenootje, maar de welbekende klik moet er zijn. In het verleden is Elmo gebeten en zijn reactie hangt erg af van hoe hij benaderd wordt door een andere hond. Met katten heeft hij geen ervaring, maar dit is waarschijnlijk geen aanrader. Evenals plaatsen bij (kleine) kinderen. Gezien zijn soms pittige karakter, lijkt ons dit niet verstandig.

Elmo is op zoek naar een baasje, die veel tijd met hem kan doorbrengen. Hoe meer, hoe liever. Iemand die er graag met hem op uit gaat en ook (letterlijk) stevig in de schoenen staat. Bij voorkeur met een ruime tuin, waar hij naar hartenlust kan ravotten. Bent of kent u dit baasje? Kom dan snel eens kennis maken met Elmo!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen