Bunny zoekt een baasje met geduld, ben jij of ken je hem?

Bunny is een dwergkonijntje, een ongecastreerde ram van vermoedelijk rond het jaar oud, die als vondeling bij de opvang binnen is gekomen. Omdat zijn baasje niet heeft gereageerd en hij al een tijdje rondliep op de vindplaats, hebben we het sterke vermoeden dat ook hij helaas gedumpt is.

Het feit dat Bunny (nog) erg bang is, versterkt die gedachte. We weten niet of hij gewoon niet gesocialiseerd is of wellicht iets naars meegemaakt heeft, maar deze lieverd is duidelijk (de laatste tijd) geen aandacht gewend en moet daar duidelijk nog aan wennen. Oppakken mag, maar is nog heel spannend en wanneer je Bunny gewoon wil aaien in zijn hok, vlucht hij meestal de andere kant op. Met een beetje extra aandacht en veel liefde, zal dit wel wat bij moeten trekken. Bunny is een rustig konijn, maar buiten de kooi gaat hij graag op onderzoek. Stiekem is hij toch wel nieuwsgierig en hij heeft alles in de gaten. Wat lekkere verwennerij of verse groenten lijkt hij ook niet gewend, maar deze weet Bunny wel prima te waarderen. Hij eet het alleen wel pas op als wij er niet bij zijn, wanneer hij wat meer op zijn gemak is.

Voor lieve Bunny zijn we op zoek naar een baasje met geduld, die hem alle liefde wil geven en hem de tijd geeft zijn vertrouwen weer een beetje te ontwikkelen. Of wellicht dat iemand een fijn plekje voor hem heeft in bijvoorbeeld een (grote) groep? Bent of kent u dit baasje? Kom dan snel eens kennis maken met deze knapperd!
— Waar moet ik op letten? —
Konijnen zijn groepsdieren, neem daarom het liefst 2 dieren. Als je 2 jonge konijnen neemt, is de kans groter dat ze het goed met elkaar kunnen vinden. Dat kan lastiger zijn met volwassen dieren. Daarnaast zijn 2 konijnen uit hetzelfde nest de beste combinatie omdat zij elkaar vanaf het begin kennen. Wil je toch graag een konijn aan jouw al aanwezige konijn koppelen, zorg er dan altijd voor dat je dit op voor beide dieren onbekend terrein doet. Jonge konijnen moeten minstens 6 weken oud zijn voor ze bij hun moeder weg mogen, maar 8 weken is nog beter. Een konijn wordt gemiddeld 7 jaar, maar leeftijden van 10 tot 14 jaar zijn geen uitzondering.
Een ram (mannelijk) en een voedster (vrouwelijk) hebben een verschillend karakter. Een voedster is vaak iets feller dan een ram. Wil je twee konijnen in hetzelfde konijnenhok? Kies dan voor een ram en een voedster, omdat twee konijnen van hetzelfde geslacht eerder met elkaar gaan vechten. Wil je geen nestje? Zorg dan wel dat je ze laat steriliseren en/of castreren.
— Territorium —
Ieder konijn heeft in het hok zijn eigen territorium. Wil je 2 volwassen konijnen bij elkaar zetten? Zet ze dan niet ineens samen in 1 hok, maar laat ze in aparte hokken waarbij ze elkaar wel kunnen zien, maar niet aanraken rustig aan elkaar wennen. Daarna laat je ze een paar keer kennismaken in een ren of op voor beide konijnen onbekend terrein. Het beste is als ze elkaar negeren en rustig op onderzoek uit gaan. Mocht het na verschillende kennismakingen nog steeds goed gaan, dan kun je ze samen in een hok plaatsen. Zorg ervoor dat het hok vooraf goed schoongemaakt is zodat geen van de konijnen het hok als zijn territorium beschouwt. Zo heb je de grootste kans op succes. Houdt er rekening mee dat sommige konijnen elkaar nooit leuk gaan vinden. Zorg dan voor 2 aparte hokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden