Thomas is een super leuk hangoor konijn en het dier van de week

Thomas is een Nederlandse dwerghangoor, een ongecastreerde ram. Zijn leeftijd wordt geschat op een jaar of 4. Weet jij een thuis voor hem?

Omdat hij als vondeling bij de opvang is binnengekomen, weten we helaas niet zo veel van hem. Wij hebben Thomas in ieder geval leren kennen als een rustig, lief en erg vriendelijk konijn. Hij laat zich in principe makkelijk oppakken en aaien, maar blijft toch liever met alle pootjes op de grond. Hij is zeer alert en staat dan ook vooraan in z’n kooi als je in de buurt komt, zeker als je dan ook nog wat lekkers bij hebt. Thomas is namelijk gek op snoepjes en allerlei verse groenten en fruit. Buiten de kooi gaat deze vrolijke snuffel graag de boel verkennen en bij zijn nieuwe baasje zal hij een fijne tuin dan ook wel kunnen waarderen. En een lief vriendinnetje waarschijnlijk ook wel…

Wanneer u op zoek bent naar een rustig en lief konijn, kunt u eigenlijk niet om Thomas heen! Komt u hem snel ontmoeten?
— Waar moet ik op letten? —
Konijnen zijn groepsdieren, neem daarom het liefst 2 dieren. Als je 2 jonge konijnen neemt, is de kans groter dat ze het goed met elkaar kunnen vinden. Dat kan lastiger zijn met volwassen dieren. Daarnaast zijn 2 konijnen uit hetzelfde nest de beste combinatie omdat zij elkaar vanaf het begin kennen. Wil je toch graag een konijn aan jouw al aanwezige konijn koppelen, zorg er dan altijd voor dat je dit op voor beide dieren onbekend terrein doet. Jonge konijnen moeten minstens 6 weken oud zijn voor ze bij hun moeder weg mogen, maar 8 weken is nog beter. Een konijn wordt gemiddeld 7 jaar, maar leeftijden van 10 tot 14 jaar zijn geen uitzondering.
Een ram (mannelijk) en een voedster (vrouwelijk) hebben een verschillend karakter. Een voedster is vaak iets feller dan een ram. Wil je twee konijnen in hetzelfde konijnenhok? Kies dan voor een ram en een voedster, omdat twee konijnen van hetzelfde geslacht eerder met elkaar gaan vechten. Wil je geen nestje? Zorg dan wel dat je ze laat steriliseren en/of castreren.
— Territorium —
Ieder konijn heeft in het hok zijn eigen territorium. Wil je 2 volwassen konijnen bij elkaar zetten? Zet ze dan niet ineens samen in 1 hok, maar laat ze in aparte hokken waarbij ze elkaar wel kunnen zien, maar niet aanraken rustig aan elkaar wennen. Daarna laat je ze een paar keer kennismaken in een ren of op voor beide konijnen onbekend terrein. Het beste is als ze elkaar negeren en rustig op onderzoek uit gaan. Mocht het na verschillende kennismakingen nog steeds goed gaan, dan kun je ze samen in een hok plaatsen. Zorg ervoor dat het hok vooraf goed schoongemaakt is zodat geen van de konijnen het hok als zijn territorium beschouwt. Zo heb je de grootste kans op succes. Houdt er rekening mee dat sommige konijnen elkaar nooit leuk gaan vinden. Zorg dan voor 2 aparte hokken.
  • Informatie over dit konijn en andere dieren in Arduin, bekijk de website.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden