Beweegactiviteiten Groenhuysen vanaf maandag weer van start

Foto: Groenhuysen

Dat bewegen gezond is, weten we allemaal. Zeker als je wat ouder wordt is het van groot belang en kan het bijdragen aan langer zelfstandig blijven. Maar hoe pakt u dat aan met een (lichte) lichamelijk beperking?

Groenhuysen biedt de oplossing met Beweeg je fit! En nu de sportscholen weer open zijn, gaan ook onze beweegactiviteiten vanaf 31 mei weer van start.

Bewegingsagogen Groenhuysen

De bewegingsagogen van Groenhuysen bedachten drie jaar geleden een beweegprogramma. Bewegingsactiviteiten in kleine groepen onder persoonlijke begeleiding voor mensen van 55+ op verschillende locaties van Groenhuysen. Stefan Spruit, bewegingsagoog: ‘Iedereen is heel enthousiast over deze vorm van bewegen. Er sporten hier eigenlijk vooral mensen die niet binnen Groenhuysen wonen. Ouderen die willen bewegen, mensen die wat meer begeleiding nodig hebben of die een normale sportschool bijvoorbeeld te groot vinden.’ Naast dat bewegen heel gezond is, brengt het ook veel gezelligheid met zich mee. De groepen zijn hecht en er ontstonden vriendschappen.

Sporten onder begeleiding

Peggy Pfaf is een van de deelnemers van de vrijdagmiddaggroep. ‘Door een ongeluk heb ik rug- en nekklachten. Sporten onder begeleiding is daarom belangrijk voor mij. Er zijn hier altijd therapeuten die mij kunnen helpen. Ik ken zelf namelijk vaak mijn grenzen niet en ga te lang door, ook met pijn. Stefan houdt het in de gaten en zorg dat ik me niet overbelast. Door deze les heb ik er ook nieuwe sociale contacten bij. We gaan bijvoorbeeld wel eens samen uit eten. Ik kijk er iedere week weer naar uit!’

Goed voor de gezondheid

Ook Jan de Zwaan sport sinds tweeënhalf jaar bij Beweeg je fit! ‘Ik heb suikerziekte en had een hartinfarct en een herseninfarct. Allemaal hele kleintjes, maar toch. Je weet dat je moet bewegen, maar ik deed het niet. Mijn hobby zal het nooit worden, maar ik heb er ook geen hekel aan.’ Een leuke afwisseling Anneke Gorter was altijd al sportief. Ze ging drie keer in de week naar de fitness. Via de fysiotherapeut kwam ze bij Groenhuysen terecht. ‘Door mijn artrose heb ik veel last van mijn nek en loop ik voorovergebogen. We focussen ons op het versterken van de spieren in mijn rug, want die zorgen voor een betere houding. Ik volg ook nog de yoga en Tai Chi lessen van het Beweeg je fit! programma. Die afwisseling vind ik erg leuk.’

  • Wilt u meer weten over Beweeg je fit! of eens een gratis proefles volgen? Kijk dan op www.groenhuysen.nl.

Reacties

Cookieinstellingen