Silvester is het Dier van de Week!

Silvester is een gecastreerde kater, geboren op 13-7-2010. Zijn moeder was een Noorse Boskat, maar daar zie je bij deze knapperd niet zo veel van terug. Van Silvester is afstand gedaan, omdat hij nogal onvoorspelbaar agressief (bijten en slaan) zou zijn.

Maar eigenlijk is het weer wel heel voorspelbaar, want hij doet het wanneer je hem wil aaien of zelfs oppakken. Het is niet uit angst of dat hij wegkruipt, hij is vaak wel gewoon in de buurt, maar aanraken zou dus niet mogen. Als je hem met rust laat en zijn eigen plan laat trekken, is er niets aan de hand. Het is gelukkig niet zo dat Silvester uit het niets je aanvalt of bespringt. Hij doet dit eigenlijk al 11 jaar zo, sinds zijn baasjes hem hadden, maar met het zicht op de toekomst (kleinkinderen), is toch gekozen op zoek te gaan naar een ander thuis…

Hoe anders hebben wij Silvester inmiddels mogen leren kennen! Natuurlijk gewaarschuwd hebben we hem voorzichtig benaderd, maar hij komt juist zelf naar je toe en geniet ook echt van de aandacht die krijgt. Vaak roept hij je zelfs even bij zich en gaat dan helemaal op in zijn ‘kroelmomentje’. Silvester heeft letterlijk enkele dagen nodig gehad om even te wennen aan zijn ineens nieuwe omgeving, maar is sindsdien een vriendelijke en erg aanhankelijke kater. Uiteraard blijven we alert en plaatsen we hem ook niet bij kleine kinderen of in een druk huishouden. Het is heel waarschijnlijk (een andere verklaring hebben wij en zijn baasjes ook niet) dat Silvester zich nooit echt op zijn gemak heeft gevoeld, bijvoorbeeld door een bepaalde geur, persoon of object in huis, maar 11 jaar is wel echt heel lang… Een medische reden heeft onze dierenarts in ieder geval niet kunnen vinden.
Silvester heeft zo af en toe eens een speelse bui, maar ligt meestal toch ergens lekker rustig de boel te observeren. Zo af en toe gaat hij ook graag even naar buiten en hiervoor kent hij ook het gebruik van een kattenluikje. Omgang met andere katten heeft hij nooit gehad en bij ons houdt hij ze voorlopig ook liever nog even op afstand. In het verleden heeft Silvester wel samengeleefd met een hond.

Heeft u niet te veel verwachtingen, denkt u wel om te kunnen gaan met Silvester en mag hij bij u zijn en blijven wie hij is, met het ‘risico’ dat u toch eindigt met een kroelkat? Dan kan deze knapperd niet wachten u te ontmoeten! Zien we u snel?

  • Informatie over deze kater en andere dieren in Arduin, bekijk de website.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen