Plannen uitbreiding Roosendaalse woonwagencentra ter inzage

Foto: redactie

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de voorontwerp bestemmingsplannen ‘uitbreiding woonwagencentra’ ter inzage te leggen.

Vanaf 5 juli 2021 liggen er vier voorontwerp bestemmingsplannen ter inzage.

Uitbreiding bestaande woonwagencentra.

In totaal worden er 11 nieuwe plekken gerealiseerd op vier bestaande woonwagencentra. Dit is bovenop de 84 standplaatsen die er al zijn. Het betreft uitbreiding op de Van Coothlaan (4 plekken), de Christiaan Huijgensstraat (3 plekken), Sportstraat en Beetslaan (beide 2 plekken). In de planologische procedure is ruimte om te reageren. Uitbreiding op de Damastberg bleek na grondig onderzoek niet mogelijk vanwege ruimtegebrek.

Roep om meer standplaatsen

Wethouder Toine Theunis: “Met de uitbreiding komen we tegemoet aan de oproep van woonwagenbewoners om meer standplekken te realiseren. De extra plekken zijn nodig om de wachtlijst verder terug te dringen. Wie er op de standplaatsen komen wordt pas bekend als de standplaatsen gerealiseerd zijn. Omwonenden en bewoners van de woonwagencentra hebben een  uitnodiging voor een inloopavond ontvangen, zodat we het bestemmingsplan en de procedure rondom de inspraak kunnen toe te lichten. Er is dan ook tijd voor het stellen van vragen.”

Verlenging inspraaktermijn

De voorontwerp bestemmingsplannen zijn vanaf 5 juli ook online te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl. Vanwege de zomerperiode wordt de inspraaktermijn verlengd. Inwoners kunnen hun inspraakreactie tot en met 6 september insturen. Vanaf vrijdag 2 juli 2021 staat op www.roosendaal.nl op welke wijze een inspraakreactie ingediend kan worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen