Definitieve afgelasting van de Draai van de Kaai 2021

Foto: Ad Verbiest / Objectief Bekeken

De Draai van de Kaai gaat definitief niet door op 24 en 25 juli 2021. Als gevolg van de landelijke corona-ontwikkelingen heeft de Rijksoverheid afgelopen vrijdag in de persconferentie nieuwe maatregelen getroffen.

Vanwege die nieuwe maatregelen heeft de organisatie van de Draai van de Kaai vandaag van de gemeente vernomen dat de vergunning voor het evenement niet afgegeven kan worden, zoals deze is ingediend.

Teleurstelling

Als organisatie zijn wij enorm teleurgesteld in de maatregelen van de Rijksoverheid, maar kunnen nu niet anders dan ons neerleggen bij dit besluit in het belang van de volksgezondheid. Eerder was al duidelijk dat het evenement, net als in 2020, niet in zijn volle omvang kon plaatsvinden zoals we dat al 40 jaar organiseren. In goed overleg met de gemeente hebben we voortdurend constructief gekeken naar wat wel mogelijk was binnen de beperkingen. We kwamen daarbij destijds tot de conclusie dat het entertainment, met een beperkt aantal bezoekers, kon doorgaan middels het “testen voor toegang”.

Wij hebben afgelopen weken enorm hard gewerkt om een veilig evenement weg te zetten binnen de kaders van “testen voor toegang”. Binnen de huidige landelijke maatregelen zien wij als organisatie,
samen met gemeente Roosendaal, geen mogelijkheden meer om het event veilig te laten plaatsvinden.

Als organisatie gaan wij deze teleurstelling verwerken, maar we komen terug zodra het weer kan! De mensen die een ticket hebben gekocht krijgen allemaal bericht over de afhandeling hiervan. Wij danken alle trouwe bezoekers die al een ticket hadden gekocht voor hun vertrouwen in ons. Hopelijk tot volgend jaar!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden