Deze week in de spotlight: Cherry die een liefdevol huisje verdient

Cherry is een mooie poes, die als vondeling bij de opvang is binnengebracht.

Volgens haar vinder, bij wie ze al langer rondliep, is ze geboren in 2020 en onze dierenarts bevestigt dat Cherry inderdaad vermoedelijk pas een jaar(tje) oud is. Desondanks heeft ze al wel een nestje kittens gehad, welke met haar naar de opvang zijn gekomen, maar inmiddels oud genoeg zijn om zelfstandig door te gaan.

Voor Cherry dus ook tijd op zoek te gaan naar een fijn thuis, waar ze met open armen wordt ontvangen, maar waar men wel moet beschikken over het nodige geduld. Cherry heeft er namelijk nog een behoorlijke rem op staan richting mensen. Iets houdt haar tegen en dat is vermoedelijk het feit dat ze niet in huiselijke sfeer is opgegroeid en nooit die warmte heeft gekend. Buiten gevoerd worden is toch wat anders.

In de tijd dat ze nu bij ons is, merken we dat ze zich het liefst terugtrekt op een voor haar veilig plekje, meestal in het huisje van de krabpaal. Soms loopt ze weg als je in de buurt komt, maar soms ook niet en op die momenten lijkt ze ook echt wel te snappen dat we het beste met haar voor hebben. Wellicht overbodig te melden, maar oppakken is een absolute no-go. Wat we wel graag willen benadrukken is dat Cherry nog nooit uitgehaald of gebeten heeft, zelfs blazen doet ze eigenlijk niet. Deze lieverd mag (of zelfs moet) zelf haar tempo aangeven en stapje voor stapje zal ze steeds meer vertrouwen gaan ontwikkelen. Wel moet u met haar ‘aan de slag’, zodat ze zich snel thuis zal voelen en ze niet continu gespannen rondloopt.

Wellicht dat Cherry steun kan vinden bij een erg sociaal soortgenootje, maar uit zichzelf zoekt ze dat niet snel op. Ze accepteert de andere katten prima, maar lijkt wat onder de indruk van de wat dominantere en moet dus echt een klik hebben. Honden zullen waarschijnlijk nog wat te spannend zijn en ook (kleine) kinderen vormen voorlopig nog geen match. Elke dag dezelfde gezichten en stemmen, in een rustige en stabiele omgeving, is waar Cherry het best bij gebaat is…

Dus beschikt u over voldoende tijd, nog meer liefde en heeft u ook het nodige lekkers in huis? Maar bovenal, durft u de ‘uitdaging’ aan te gaan en geeft u lieve Cherry een eerlijke kans? Dan nodigt deze knappe dame u van harte uit om eens kennis te komen maken!

Meer informatie:

Tel. nr: 0167-532627
email: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen