Officiële onthulling van gedenkhoekje Lambertijnenhof

Foto: S&L Zorg

Leerlingen van RSG ‘t Rijks ontwierpen voor zorgwijk Lambertijnenhof een gedenkhoekje. Hij stond er al even, maar door corona werd een officiële onthulling een paar keer uitgesteld. Vandaag kwam het er toch van en is het gedenkhoekje officieel onthuld.

Bewoners, deelnemers, vrijwilligers en medewerkers kunnen hier mensen herdenken die overleden zijn. Dit gedenkhoekje is, op initiatief van de cliëntenraad en in opdracht van S&L Zorg, ontworpen door leerlingen van RSG ‘t Rijks die de vooropleiding Beeldende Kunst volgen. Aan de hand van het ontwerp van de leerlingen is, onder leiding van Onno Poiesz (beeldend kunstenaar), het beeld vormgegeven. In maart 2020 is het beeld geplaatst op Lambertijnenhof in Bergen op Zoom en zou het hoekje worden onthuld. Helaas ging dat niet door, maar gelukkig kon iedereen wel al gebruik maken
van het hoekje.

Onder een prachtige nazomerzon legde vandaag bewoonster Lenie als openingshandeling bloemen in het gedenkhoekje.

S&L Zorg biedt zorg en begeleiding aan meer dan 360 mensen met een verstandelijke beperking, waarvan het overgrote deel ook in de woningen van S&L Zorg woont. Naast diverse woningen in de wijk in de regio heeft S&L Zorg twee unieke zorgwijken. In Roosendaal is dat Sterrebos, een wijk als elke andere wijk waar mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar wonen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen