De Roselaar opent expositie ter ere van 50 jarig bestaan

Foto: Wereldhave Nederland B.V.

De Roselaar bestaat dit jaar 50 jaar. Al sinds 1971 hebben bewoners van Roosendaal en omstreken ontzettend veel herinneringen mogen maken in dit overdekte winkelcentrum. Om deze herinneringen meer gezicht te geven heeft de Roselaar een bijzondere foto-expositie ontwikkeld.

Onder het toeziend oog van ondernemers en genodigde is de expositie vanochtend door wethouder Cees Lok, Ellen Verburgh (voorzitster winkeliersvereniging De Roselaar) en Linda Kleij (namens eigenaar Wereldhave) officieel geopend. De expositie is door het hele winkelcentrum verspreid en te bewonderen tot medio november 2021.

Een terugblik naar toen

Mede dankzij een oproep aan de bezoekers van de Roselaar zijn er honderden foto’s van de afgelopen 50 jaar naar boven gekomen. Vanuit alle foto’s zijn de vijfentwintig mooiste gekozen om tentoon te stellen aan het bezoekend publiek.

50 jaar geleden

In 1968 werd de eerste paal van de toen nog “Rozelaar” door burgemeester J. Godwaldt de grond ingeslagen. In 1969 openden hier de winkels C&A, Hema en de Gruyter. En op 30 juli 1971 werd het winkelcentrum officieel geopend. Inmiddels kennen we het overdekte winkelcentrum als de Roselaar, waarmee de Roselaar het grootste winkelcentrum van Roosendaal is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen