Roosendaal voert polsbandjes in als coronabewijs

Terrasjesweer
Foto: redactie

De gemeente Roosendaal gaat polsbandjes als coronabewijs toestaan op uitgaansavonden, als alternatief voor de QR-code. Hiermee hoopt de gemeente de controledruk op de horeca te verlichten omdat het tonen van CoronaCheck-app hierdoor niet meer nodig is. Bezoekers kunnen een polsbandje krijgen bij een centraal checkpoint, waar de app moet worden getoond.

Geslaagde start
Na een geslaagde start met checkpoints in Oosterhout en Breda, gaat ook Roosendaal zich eraan wagen. Dit punt komt in het pand op de Markt 28. Daar kunnen op vrijdagen en zaterdagen van 19:00 tot 23:00 polsbandjes gehaald worden. In november gaat de gemeente kijken hoe de bandjes bevallen en of ze nog passen bij de dan geldende coronamaatregelen.

‘Controledruk verlichten’
“We hopen met het checkpoint de controledruk voor de horeca in de binnenstad te verlichten”, verklaart burgemeester Han van Midden. “Daarnaast is het voor bezoekers van de binnenstad makkelijker, eenmaal controleren bij het checkpoint en met het bandje kan je alle horeca bezoeken.”

Tevreden met oplossing
Ook de horeca in Roosendaal is tevreden met de oplossing. “We kunnen in de ontspannen en gastvrije sfeer die er deze zomer was verder ondernemen. Fijn dat de gemeente meedenkt in oplossingen en dat de lijntjes zo kort zijn”, zegt voorzitter van de Vereniging Horeca Oude Markt. Ook zij gelooft dat met de polsbandjes de druk van het controleren af gaat.

Eén avond geldig
Elk polsbandje is één avond geldig, en iedere avond wisselt de kleur om te controleren dat deze niet worden hergebruikt. Het bandje kan niet uitgewisseld worden; als het wordt afgedaan, breekt het.

Reacties

Cookieinstellingen