Haar- en hoofdhuid problemen toegenomen door coronastress in Roosendaal e.o.

Foto: Riviera Hairstyles / Hillebrand.pictures

54,9% van de Nederlanders – en dus ook van de inwoners van Roosendaal – heeft haar- of hoofdhuid problemen, of heeft deze gehad. Uit onderzoek blijkt dat bij bijna 13,2% van hen deze problemen ontstaan of verergerd zijn door de coronacrisis.

Bij mannen zijn de haar- en hoofdhuid problemen sterker toegenomen tijdens de coronapandemie: de stijging is 14,9% bij de mannen en 11,9% bij de vrouwen.

Toegenomen klachten

Jeuk, eczeem en zelfs haaruitval zijn klachten die veroorzaakt kunnen worden door stress, maar op hun beurt ook stress veroorzaken. Gespecialiseerde haarwerkspecialisten kunnen veel betekenen. Want er zijn goede behandelingen voor haar- en hoofdhuid problemen. Maar uit onderzoek blijkt ook dat veel mensen niet weten waar ze met hun problemen en vragen terecht kunnen.

Het belang van haar

75,3% van de Nederlanders vindt dat hun haar en kapsel bijdraagt aan het zelfvertrouwen en welbevinden. Voor vrouwen is hun haar belangrijker voor hun zelfvertrouwen dan voor mannen. 88% van de vrouwen geeft aan dit (zeer) belangrijk te vinden en dit geldt voor 66,5% van de mannen. “Haar is ontzettend belangrijk voor het welzijn van mensen.” vertelt Willeke Pietersma, voorzitter van de ANKO Sectie Haarwerken. “Door de lockdowns van vorig jaar en begin dit jaar, werd dat meer dan ooit duidelijk. Nederland miste de kapper enorm en de waardering voor ons vakmanschap steeg naar ongekende hoogte.”

Voor deskundig advies naar Riviera Hairstyles

De erkende haarwerkers werken vaak voor mensen met ernstige haarproblemen, bijvoorbeeld bij haaruitval door chemo of bij Alopecia. Maar een haarwerkspecialist kan ook veel betekenen voor mensen met minder ernstige klachten, die geen haarwerk nodig hebben. Esther van Herwijnen van Riviera Hairstyles in Roosendaal, “Er is zoveel mogelijk qua preventie van haaruitval en het oplossen van problemen, maar helaas weet nog niet iedereen dit. Uit ons onderzoek blijkt dat 69,5% van de Nederlanders niet weet dat je bij haar- en hoofdhuid problemen voor een deskundig advies naar een erkende haarwerkspecialist kunt gaan.”

De ANKO haarwerkspecialisten zijn deskundigen die zijn getoetst op hun kennis en die continu worden geschoold met de laatste inzichten. Onlangs ontwikkelde de ANKO nog samen met dermatologe Annemie Galimont een online opleidingsplatform, speciaal voor haarwerkspecialisten. “Door op 21 oktober een ‘Dag van het Haarwerk’ te organiseren, proberen we meer bekendheid te geven aan deze uiterst deskundige beroepsgroep” legt Esther van Herwijnen van Riviera Hairstyles uit. “En zo laten we ook weten welke oplossingen er allemaal zijn.”

Deskundigheid en privacy

De ANKO Sectie Haarwerken verenigt zo’n 350 deskundige en erkende haarwerkspecialisten. Zij zijn gewend te werken met kwetsbare klanten. Esther van Herwijnen van Riviera Hairstyles: “Wij kennen heel
goed de onzekerheden en gevoeligheden van bijvoorbeeld kankerpatiënten en mensen met alopecia, maar juist ook mensen met ‘gewoon’ heel dun haar of een gevoelige hoofdhuid kunnen bij ons terecht. Zorg en beauty gaan bij ons hand in hand. Onze salon in Roosendaal is zo ingericht dat privacy voorop staat en klanten zich snel op hun gemak voelen.

Kom op 21 oktober – of op een andere dag – vooral bij ons langs voor een vrijblijvende kennismaking!

Rivièra Hairstyles Haarwerk specialist

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen