Deze week in de spotlights: Loek een schitterende (ras)kat, van binnen en buiten!

Loek is een kruising Bengaal x Savannah, een gecastreerde kater van 1-8-2014. Naast een super knappe verschijning is Loek ook nog eens ontzettend lief.

Hij moet soms nog even aftasten, maar eenmaal op zijn gemak is hij naar iedereen even vriendelijk en hij eist dan ook graag alle aandacht op. Loek kan goed kletsen en weet je makkelijk om z’n pootjes te winden. Hij geniet ontzettend van het aanhalen en gaat daar ook graag lekker languit eens goed voor liggen.

Loek laat zich ook goed oppakken, komt op schoot liggen en als hij vol aan het genieten is, wil hij zelfs nog wel eens een beetje gaan kwijlen. Hij is ook erg speels en gaat nog graag achter een balletje aan of weet anders zelf wel ergens beweging in te krijgen…

Nu horen we u denken ‘Wát een leuke kat zeg, waarom zit die in het asiel?’ Het baasje van Loek heeft de hartverscheurende beslissing genomen om afstand van hem te doen, omdat Loek binnen plast. Naast de kattenbak, hij is namelijk in principe gewoon zindelijk, zijn er ook plekken waar het niet de bedoeling is dat hij plasjes doet. Dit doet hij echter al een paar jaar (voorheen niet) en zijn baasje denkt dat het komt door de aanwezigheid van de andere huisdieren. Loek gaat zowel de honden als katten uit de weg en voelt zich absoluut niet prettig bij ze. Maar het kan ook andere redenen hebben, denk hierbij aan een bepaald object of geur in huis. Urineonderzoek heeft in ieder geval niets opgeleverd. Omdat de huidige situatie voor zowel Loek als zijn baasje eigenlijk gewoon (te) veel stress geeft, is nu besloten op zoek te gaan naar een ander fijn thuis voor hem.

Bij ons zit hij heel bewust zonder andere katten in een verblijf, als een soort van test, en tot op heden doet Loek dan ook alles keurig op de kattenbak. Wij denken dat Loek in een rustig huishouden, zonder andere huisdieren en zonder (kleine) kinderen, waar alle aandacht voor hem is en waar hij zonder stress kan rondlopen, heel goed tot zijn recht zal komen. Wel met de mogelijkheid om naar buiten te gaan, Loek gaat namelijk graag regelmatig even een frisse neus halen en kent hiervoor ook het gebruik van een kattenluikje. Landelijk of buitenaf zou helemaal ideaal zijn, want ook de katten uit de buurt geven Loek een erg onaangenaam gevoel…

Herkent u zich hierin en vindt u net als wij dat lieve Loek zeker die eerlijke kans verdient? Dan hopen wij dat u snel eens contact opneemt!

Meer informatie:

Tel. nr: 0167-532627
email: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen