Openbare besluitenlijst van dinsdag 16 november 2021

Foto: redactie

Openbare besluitenlijst van dinsdag 16 november 2021 gemeente Roosendaal.

Tarieven niet vrij toegankelijke zorg 2022

Zoals elk jaar worden de tarieven voor de niet vrij toegankelijke zorg door de colleges van burgemeester en wethouders vastgesteld voor de gehele jeugdzorgregio West-Brabant West. Uitgangspunt van de jeugdregio West-Brabant West is steeds geweest om een eerlijke prijs te betalen voor zorg daarbij zijn er landelijk afspraken gemaakt om te komen tot reële tarieven (VNG: Norm voor opdrachtgeverschap). In de tarieven 2022 wordt rekening gehouden met de kostenstijgingen van aanbieders en algemene kostenstijging. Naast de tariefsverhoging is het noodzakelijk mitigerende maatregelen te nemen en te sturen op de uitvoering van het stelsel om de groei te temperen en de uitstroom te bevorderen.

Uitvoeringsagenda integrale schuldhulpverlening 2021-2022

De gemeenteraad stelde in juni 2021 het Beleidsplan integrale schuldhulpverlening 2021-2025 vast. Met de Uitvoeringsagenda integrale schuldhulpverlening 2021-2022 wordt bekend gemaakt hoe er verder invulling wordt gegeven aan het beleidsplan in 2021-2022. Voor de jaren 2023 tot en met 2025 wordt de uitvoeringsagenda geactualiseerd.

Overheveling lokale middelen Brede aanpak dak- en thuisloosheid naar centrumgemeente

Eén van de taken in de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) is dat gemeenten verantwoordelijk zijn voor beschermd wonen en maatschappelijke opvang. Met betrekking tot de doortonwikkeling van de maatschappelijke opvang heeft de centrumgemeente Bergen op Zoom in september 2020 een plan ingediend bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor de aanvraag van aanvullende middelen voor de brede aanpak van dak- en thuisloosheid. Inmiddels worden de verschillende pilots uitgevoerd. Het betreft hier echter eenmalige middelen. Net zoals in 2020 hebben alle regiogemeenten in 2021 ook lokaal middelen vanuit het Rijk ontvangen voor de aanpak dak- en thuisloosheid. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om deze lokale middelen over te hevelen naar de centrumgemeente Bergen op Zoom om deze in te kunnen zetten voor voorzetting en borging van bepaalde pilots vanuit de regionale aanpak dak- en thuisloosheid.

Een adequaat alternatief voor de private parkeerplaats HUIS van Roosendaal

In verband met de ontwikkeling van Groot Mariadal vervalt op termijn de parkeerplaats voor het personeel van de gemeente, gelegen achter het HUIS van Roosendaal. Deze plek wordt onderdeel van de tuinen van Mariadal en biedt ruimte voor woningbouw en een nieuwe toegang tot het vernieuwde Norbertus Gertrudiscollege. Het gemeentepersoneel gaat, zodra de transformatie plaatsvindt, parkeren in
parkeergarage De Biggelaar.

Financiële gevolgen verlengen kredieten HUIS van Roosendaal

De renovatie van het HUIS heeft lichte vertraging opgelopen waardoor de werkzaamheden doorlopen in 2022. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren is het noodzakelijk dat de kredieten verlengd worden naar 31-12-2022. Als gevolg van de vertraging schuift ook de verkoop van de tijdelijke huisvesting door.

Vaststelling bestemmingsplan Vroenhoutseweg 32

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor het bestemmingsplan Vroenhoutseweg 32 vast te stellen. Het betreft een correctieve aanpassing van de oorspronkelijke bestemming.
In de ontwerpfase zijn geen zienswijzen ingediend.

Vaststelling bestemmingsplan Groot Mariadal

Het ontwerpbestemmingsplan Groot Mariadal heeft vanaf 12 april 2021 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegen. Gedurende die termijn bestond de mogelijkheid een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan naar voren te brengen. Er zijn diverse zienswijzen ingekomen. Deze zienswijzen zijn van een gemeentelijk antwoord voorzien en neergelegd in een Zienswijzebehandeling die als bijlage onderdeel uitmaakt van het bestemmingsplan. Een aantal zienswijzen heeft geleid tot een aanpassing van het bestemmingsplan. Daarnaast zijn er ook nog enige aanpassingen in het ontwerpplan aangebracht, voortvloeiend uit actuele inzichten. Het bestemmingsplan kan nu ter vaststelling aan de gemeenteraad worden aangeboden.

Anterieure overeenkomst Bravis

De Stichting Bravis en de gemeente Roosendaal hebben een anterieure- en een koopovereenkomst gesloten voor het betreffende deel van de locatie de Bulkenaar, waarop het regionale ziekenhuis zal worden gerealiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen