Deze week in de spotlight: Daisy, een ‘angsthaasje’, maar ook die verdienen zeker een eerlijke kans…

Daisy is een poesje, vermoedelijk in het voorjaar van vorig jaar (2020) geboren. Samen met haar 5 kittens is ze enkele maanden geleden als vondeling bij de opvang binnengekomen.

Haar kittens zijn inmiddels verhuisd en nu zijn we voor Daisy ook op zoek naar een fijn thuis. Haar nieuwe baasje zal voorlopig alleen niet te veel verwachtingen moeten hebben. Daisy vindt de omgang met mensen namelijk nog behoorlijk spannend. We weten het natuurlijk niet zeker, omdat ze vondeling is, maar het kan bijna niet anders dan dat deze mooie dame buiten geboren is. Hierdoor is ze dus een stukje socialisatie misgelopen, waardoor letterlijk alles nieuw is voor haar en dat brengt natuurlijk wat spanning met zich mee.

We willen even benadrukken dat een kat die buiten geboren is, niet perse een wilde kat is. Wij merken dat hier nog vaak misverstanden over bestaan. Daisy is een vrolijke en nieuwsgierige poes, ze durft zich vrijuit te bewegen in de ren en zit gelukkig niet bang in een hoekje. Zodra wij binnenkomen trekt ze zich echter wel nog even terug en houdt ze ons liever van afstand in de gaten. Uit zichzelf naar je toekomen zal Daisy voorlopig dus echt nog niet gaan doen, maar beetje bij beetje mogen we dichterbij komen en met behulp van wat lekkers laten we haar langzaam wennen aan onze handen en proberen we haar voorzichtig te aaien. Daisy bepaalt hierin zelf haar tempo.

U begrijpt dat dit een intensief traject gaat zijn en daar moet je bewust voor kiezen. Elke dag dezelfde gezichten en stemmen in een rustige en stabiele omgeving, is waar Daisy het best bij gebaat is. Kleine kinderen of een druk gezin zijn voorlopig echt geen optie, evenals hele dagen van huis zijn. Wij begrijpen dat we een hoop mensen afschrikken en dat is niet erg, want dit moet je met volle overtuiging willen en aanpakken. Maar wij zijn erg hoopvol, dat we iemand kunnen overtuigen om deze ‘uitdaging’ aan te gaan. Iemand die Daisy een kans wil geven en gaat helpen om uit te groeien tot een aanhankelijke en zelfverzekerde kroelkont. Houdt u er wel echt rekening mee, dat we hier praten over een proces dat eerder maanden dan weken zal duren!

Geeft u lieve Daisy een eerlijke kans? Kom dan snel eens kennis maken!

Meer informatie:
Tel. nr: 0167-532627
email: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen