Geen kerstkaartenpolonaise in Brabant

Foto: Kaartje2go

In 2020 stuurden we vaker een kerstkaart dan het jaar daarvoor. In het noorden zijn de inwoners het meest geliefd, zij ontvangen het vaakst een kerstkaart. Dit blijkt uit onderzoek van Kaartje2go, de grootste kaartenwebshop van Nederland. Ook dit jaar ervaart het bedrijf dezelfde kerstkaartengekte, want de invloed van corona is enorm.

Vorig jaar zag de kaartenwebshop bijna een verdriedubbeling van het aantal ontvangen kerstkaarten.

Noord-Brabant
Den Bosch is populair als het gaat om het ontvangen van kerstkaarten. De hoofdstad staat namelijk op de tweede plek in de lijst van provinciehoofdsteden met meeste ontvangen kaartjes. Maar binnen de provincie zelf scoren Meeuwen, Oosteind en Cromvoirt het beste. Woon je in Zundert, Tilburg of Ulicoten? Dan gooit de postbode minder vaak een kerstkaartje bij je door de brievenbus.

Limburg
Zuidelijke gezelligheid gaat zeker op in Veulen, Lottum en Kronenberg. Daar vielen namelijk de meeste kaartjes op de deurmat in de provincie Limburg. De hoofdstad Maastricht scoort iets minder goed. Zij staat net boven Den Haag als het gaat om hoofdsteden met de minst ontvangen kaartjes van Nederland. Al met al zijn inwoners van Limburg meer geliefd dan Brabanders. Zij worden vaker verrast met een kaartje.

We kiezen voor attent en persoonlijk
Meer mensen sturen kerstkaarten sinds de coronacrisis. Maar het aantal kaarten per bestelling daalt wel. “Een reden hiervoor is dat we onze dierbaren willen verrassen met persoonlijke kerstkaarten, bijvoorbeeld met een foto of unieke kerstwens. Iedereen kan in deze gekke tijd wel wat extra liefde gebruiken,” aldus Mark van Kasteren, marketingmanager bij Kaartje2go. Opvallend is dat een pakketje kaarten bestellen, met de hand voorzien van een kerstwens en op de post doen, ook populairder werd. Deze persoonlijke variant van online kerstkaarten sturen werd bij Kaartje2go bijna 80% meer gekozen dan voor corona.

  • Benieuwd of jouw woonplaats veel kerstkaarten heeft ontvangen? De volledige onderzoeksresultaten vind je op www.kaartje2go.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen