Deze week in de spotlight: Kater Tom

Tom is een katertje, geboren begin juni 2021. Hij is een vondeling, die hoogstwaarschijnlijk buiten geboren is en dan ook nog erg moest wennen aan alle aandacht die ineens krijgt. Tom vond ‘ons mensen’ nog maar wat eng en hield ons het liefst op een veilige afstand.

Wanneer hij doorhad dat het blazen niet zo’n indruk maakt, probeerde hij het door flink te grommen, maar ook daar keken we doorheen. Slaan of bijten heeft hij nooit gedaan en er zit dan ook absoluut geen kwaad in deze lieverd.

Inmiddels is Tom al zo’n 4 maanden bij ons in de opvang en heeft hij al aardige stappen gezet. Het grommen is nog zelden, alleen nog om aan te geven dat hij het op dat moment echt even te spannend vindt. Maar in je armen heeft hij steeds beter in de gaten dat we helemaal geen kwade bedoelingen hebben en hij lijkt daar zelfs een beetje vertrouwen in te krijgen. Tom blijft inmiddels ook ‘gewoon’ in het zicht liggen, meestal in een hangmatje en soms bovenop de krabpaal, vanwaar hij alles kan overzien. Voorheen schoot hij alle kanten op. Heel rustig kun je hem aaien, maar je ziet aan alles nog steeds de spanning die dat bij hem geeft. Wel is Tom erg gevoelig voor wat lekkere snoepjes en daarin wint de lekkere trek het gelukkig van de angst en die pakt hij gewoon uit je hand aan.

Het is even een (lang) proces, maar wij zijn er van overtuigd, dat eenmaal vertrouwd, je geen lievere kat dan Tom kunt hebben. Omdat hij erg sociaal is naar soortgenootjes en hij steun vindt bij ze, plaatsen wij hem graag met een andere kitten of bij iemand die al een kat heeft en op zoek is naar een maatje. Wellicht overbodig te melden, maar Tom is niet geschikt voor het leven in een druk huishouden of bij kleine kindjes.

Een lang proces dus, maar hij verdient echt zo ontzettend de kans op een zorgeloos leventje. Wij begrijpen dat dit veel mensen afschrikt en dat is niet erg, want je moet dit met volle overtuiging willen én aanpakken. Maar we zijn hoopvol dat we toch tenminste iemand hebben overtuigd Tom een eerlijke kans te geven…
Bent of kent u het nieuwe baasje van Tom of heeft u wellicht nog vragen? Dan horen we graag snel van u!

Tom heeft zijn beide inentingen gehad en is ook gechipt. Hij is behandeld tegen diverse parasieten en meerdere keren ontwormd. Ook is hij door onze dierenarts nagekeken en heeft hij zijn eigen paspoort.

Meer informatie:
Tel. nr: 0167-532627
email: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen