Boosterprik toevoegen in de CoronaCheck-app

Foto: Rijksoverheid.nl

Heel veel mensen hebben inmiddels hun boosterprik gehaald. Deze derde vaccinatie moet je zelf nog even toevoegen aan de CoronaCheck-app zodat je vaccinatiebewijs weer up-to-date is. Maar hoe precies moet je die boosterprik toevoegen? 

De meeste mensen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, hebben inmiddels een coronabewijs (QR-code) aangemaakt in de CoronaCheck-app. U gebruikt deze QR-code in de horeca, de culturele sector, of om op reis te gaan.

Gebruikt u de QR-code alleen in Nederland? Dan is het niet per se nodig om uw coronabewijs te vernieuwen. De oude QR-code blijft (voorlopig) geldig.
Reist u naar het buitenland? Dan is het wel noodzakelijk om de boosterprik toe te voegen aan de QR-code.

Boosterprik toevoegen in de CoronaCheck-app

Als u een boosterprik heeft gehaald, kunt u deze toevoegen aan de CoronaCheck-app. Dit gebeurt niet vanzelf, maar het is wel eenvoudig:

  • Klik op het + rechtsboven in het scherm;
  • Log in met uw DigiD;
  • Controleer of de booster in het rijtje staat (het kan zijn dat dit een paar dagen duurt);
  • Klik op Maak bewijs;
  • Bij de QR-code staat dan 3/3.

QR-code op papier

Gebruikt u een QR-code op papier die u zelf heeft aangemaakt? Doorloop dan dezelfde stappen opnieuw om de boosterprik aan een nieuwe QR-code toe te voegen. Kijk voor meer informatie op de CoronaCheck-website.

Heeft u een QR-code op papier die u van een instantie heeft gekregen? Bijvoorbeeld omdat u niet bij de GGD was geprikt? Vraag dan een nieuw papieren bewijs op bij dezelfde instantie. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Geen app en geen printer?

Bel 0800-1421. U wordt dan doorverwezen naar een telefoonsysteem waar u zelf uw coronabewijs kunt aanvragen. Zorg dat u de volgende gegevens bij de hand hebt:

  • uw BSN
  • uw postcode (waarmee u staat ingeschreven bij de gemeente).

Het bewijs wordt per post verstuurd. Houd er rekening mee dat dit 5 werkdagen kan duren.

Bron: GGD

Reacties

Cookieinstellingen