Deze week in het zonnetje: dwerghangoor Kira

Kira is een kruising dwerghangoor, een ongecastreerde ram van vermoedelijk een ruim jaar oud. Zijn baasjes konden helaas niet langer voor hem zorgen, waardoor is besloten op zoek te gaan naar een nieuw fijn thuis.

Kira is een rustig en erg lief konijn, hij houdt van knuffelen en vindt oppakken ook prima. Hij is alert en heeft dan ook alles in de gaten. Wanneer je in de buurt van de kooi komt, staat hij al bij het deurtje voor zijn aaitjes of het nodige lekkers. Buiten zijn kooi gaat deze vrolijke snuffel graag op onderzoek en lekker nieuwsgierig kun je hem dan ook zeker noemen. Kira is gewend in huis te leven, grotendeels in een kooi, maar wil zo nu en dan uiteraard wel graag even de pootjes strekken. Een tuin zal hij dan ook wel weten te waarderen, maar los door het huis kan ook, Kira is namelijk hartstikke zindelijk en daarvoor zou u het dus niet hoeven laten…

Bent u op zoek naar wat leven in huis in de vorm van een lief en gezellig konijn? Dan nodigt knappe Kira u graag uit eens kennis te komen maken!
— Waar moet ik op letten? —
Konijnen zijn groepsdieren, neem daarom het liefst 2 dieren. Als je 2 jonge konijnen neemt, is de kans groter dat ze het goed met elkaar kunnen vinden. Dat kan lastiger zijn met volwassen dieren. Daarnaast zijn 2 konijnen uit hetzelfde nest de beste combinatie omdat zij elkaar vanaf het begin kennen. Wil je toch graag een konijn aan jouw al aanwezige konijn koppelen, zorg er dan altijd voor dat je dit op voor beide dieren onbekend terrein doet. Jonge konijnen moeten minstens 6 weken oud zijn voor ze bij hun moeder weg mogen, maar 8 weken is nog beter. Een konijn wordt gemiddeld 7 jaar, maar leeftijden van 10 tot 14 jaar zijn geen uitzondering.
Een ram (mannelijk) en een voedster (vrouwelijk) hebben een verschillend karakter. Een voedster is vaak iets feller dan een ram. Wil je twee konijnen in hetzelfde konijnenhok? Kies dan voor een ram en een voedster, omdat twee konijnen van hetzelfde geslacht eerder met elkaar gaan vechten. Wil je geen nestje? Zorg dan wel dat je ze laat steriliseren en/of castreren.
— Territorium —

Ieder konijn heeft in het hok zijn eigen territorium. Wil je 2 volwassen konijnen bij elkaar zetten? Zet ze dan niet ineens samen in 1 hok, maar laat ze in aparte hokken waarbij ze elkaar wel kunnen zien, maar niet aanraken rustig aan elkaar wennen. Daarna laat je ze een paar keer kennismaken in een ren of op voor beide konijnen onbekend terrein. Het beste is als ze elkaar negeren en rustig op onderzoek uit gaan. Mocht het na verschillende kennismakingen nog steeds goed gaan, dan kun je ze samen in een hok plaatsen. Zorg ervoor dat het hok vooraf goed schoongemaakt is zodat geen van de konijnen het hok als zijn territorium beschouwt. Zo heb je de grootste kans op succes. Houdt er rekening mee dat sommige konijnen elkaar nooit leuk gaan vinden. Zorg dan voor 2 aparte hokken.

Meer informatie:
Tel. nr: 0167-532627
email: [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen