Droom van de jonge Fenna (5) wordt werkelijkheid. Binnen 5 uur 15000 euro opgehaald voor revalidatie in Antwerpen.

Foto:

Fenna uit Roosendaal werd ruim een jaar geleden van de een op de andere dag verlamd wakker. De diagnose ‘Myelitis Transversa’ is gesteld, een zeer zeldzame neurologische aandoening met verlamming tot gevolg.

De ouders van Fenna zijn een inzameling gestart op het GoFundMe-platform om revalidatie in België mogelijk te maken.

Het afgelopen jaar heeft Fenna zich volledig ingezet voor haar revalidatie, helaas is de prognose voor de toekomst niet positief. “Artsen geven aan dat na een jaar revalideren, neurologisch gezien, functioneel herstel niet meer plaatsvindt. De ontsteking en beschadiging van het ruggenmerg is te fors geweest en heeft gezorgd voor blijvende restschade.” Een prognose die de ouders van Fenna niet konden accepteren. “We zijn verder gaan zoeken naar andere mogelijkheden en uitgekomen bij ‘TrainM’. TrainM is een gespecialiseerd en innovatief neurologisch revalidatiecentrum in Antwerpen. Middels inzet van robotica en technologie kan Fenna daar intensiever revalideren, de kwaliteit van lopen verbeteren en een goed looppatroon opnieuw aanleren en inslijpen”.

De behandeling bij TrainM is erg prijzig en wordt dit momenteel niet vergoed door de zorgverzekering, daarom vragen Fenna’s ouders om hulp: “Vandaar dat we een crowdfunding opzetten voor onze lieve en stoere dochter om haar alle kansen te bieden op, hopelijk, volledig herstel en het verwezenlijken van haar droom: weer gewoon kunnen lopen zonder beenspalk of rolstoel. Fenna verdient deze kans”.

De ouders wisten van te voren niet dat ze op zoveel steun konden rekenen. Binnen 5 uur haalden ze het streefbedrag van 15 000 euro. Inmiddels staat de teller op bijna 27 000 euro. “We gaan 2022 goed benutten om voor Fenna optimale kansen en mogelijkheden te creëren in haar herstel, waarmee we met al jullie bijdragen (veel meer dan gehoopt!) ook net dat stapje extra kunnen gaan zetten dan we vooraf hadden bedacht.”

Bekijk de campagne via de volgende link: https://nl.gf.me/v/c/gfm/help-fennas-droom-voor-2022-te-realiseren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen