Deze week in het zonnetje: Mooie kater Joep

Joep is een flinke kater, gecastreerd en zijn leeftijd wordt geschat op een jaar of 8/9 (+/- 2013). Deze lieverd is drie jaar geleden als vondeling bij ons in de opvang gekomen, vandaar zijn geschatte leeftijd, en nu dus wederom op zoek naar een warm thuis.

Van hem is recent namelijk afstand gedaan, omdat Joep zich sinds een half jaar anders is gaan gedragen.

Zo loopt hij ’s nachts te ‘spoken’, waarbij er wel eens een vaas van de kast gevallen is en sinds er nieuwe meubelen in huis staan, weet hij daar soms maar lastig van af te blijven. Ook het behang moet het zo nu en dan ontgelden.

Verder is Joep geen echte (letterlijke) schootkat en dat vond zijn baasje eigenlijk ook niet leuk. Dat is hij in die drie jaar ook nooit geweest, maar nu werd dat dan toch een ‘dingetje’. Wij geloven dat de verwachtingen hoger waren dan dat Joep kon waarmaken en dat daardoor een stukje wrijving is ontstaan, wat onbedoelde spanningen geeft. Verder merken wij hier ook graag op dat Joep geen krabpaal tot zijn beschikking had en, zoals veel katten, nou eenmaal niet graag gedwongen wordt tot oppakken of knuffelen.

Joep is een heel lieve en aanhankelijke kater, maar hij laat soms liever jou naar hem komen dan andersom. Overigens komt hij wel gewoon gezellig bij je liggen, maar niet persé op schoot. Joep is rustig en veelal duttend komt hij zijn dagen door. Beetje eten, beetje slapen, beetje buiten kijken en Joep is een tevreden kat. Wellicht dat zijn gewicht hierin nog een kleine rol speelt, hij is wat te zwaar, maar desondanks heeft hij af en toe toch ook nog eens een speelse uitspatting.

Soortgenootjes heeft hij liever niet in zijn buurt en hoewel niet bekend, zal dit voor honden vermoedelijk niet anders gelden. Joep gaat graag zo af en toe eens naar buiten, met name in de zomer, maar kwam eigenlijk niet verder dan de eigen tuin. Wellicht dat hij op een appartement met ruim en natuurlijk catproof balkon dan ook wel zal kunnen wennen, maar dit is uiteraard nooit met zekerheid te zeggen…

Woont u lekker rustig, zonder andere huisdieren en bent u op zoek naar een erg lieve kat, makkelijk in de omgang en vindt u het niet erg dat hij ook lekker zelfstandig is? Dan zou Joep zomaar eens een goede match kunnen zijn! Komt u dat snel eens ontdekken?

Meer informatie:
Tel. nr: 0167-532627
email: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen