Het Fort komt op stoom…..Kiwanis Club Roosendaal helpt een handje

Kinderarmoede is een groter probleem in Nederland dan veel mensen denken. Maar liefst 1 op de 12 kinderen groeit op in een gezin dat leeft onder de armoedegrens. Landelijk zijn dat ongeveer 251.000 kinderen en de impact hiervan op hun welzijn is groot.

Ze hebben zorgen, voelen zich onveilig en ontwikkelen een negatiever zelfbeeld.

Het Fort helpt deze kinderen (8-12 jaar) door hen twee middagen in de week een afwisselend en uitdagend programma te bieden in een veilige omgeving. Spelenderwijs groeien de kinderen in zelfvertrouwen en in levensvaardigheden die ze nodig hebben om van hun leven een succes te maken. Wij willen dat kinderen gezien, gekend en erkend worden. We verlangen ernaar dat elk kind weet ‘Ik ben waardevol, ik heb de wereld iets te bieden’. Want elk kind heeft recht heeft op een kansrijke toekomst.

Het Fort in Roosendaal

In Amsterdam, Rotterdam en enkele andere steden is men al enige jaren met succes actief, in Roosendaal is Het Fort afgelopen zomer in de wijk Langdonk van start gegaan.  Kwartiermaker Bas Huibregtse ziet de toekomst voor het Fort Roosendaal positief tegemoet. De samenwerkingspartners van Het Fort: IKC de Kroevendonkde Evangelische Gemeenschap Roosendaal en Protestantse Gemeente Roosendaal zijn enthousiast dat dit ook mogelijk gemaakt kan worden voor alle kinderen die dit nodig hebben in de buurt Langdonk.

Wat doet Het Fort?

Er wordt op Het Fort gewerkt met een professionele kindercoach die het programma voor de kinderen vormgeeft aan de hand van de Fort Skills in combinatie met de Vreedzame Wijk-methode. Bij de Fort Skills kun je denken aan: samenwerken, zelfbeheersing, flexibiliteit, doorzettingsvermogen, vriendschap, zelfwaardering, dankbaarheid, gezondheid, ruimdenkendheid. De groep bestaat momenteel uit acht kinderen en de bedoeling is dat dit aantal met de tijd zal gaan groeien. Iedere middag is er veel tijd en ruimte voor ontspanning, gezellig samenzijn, spelletjes en lezen, maar er kan ook huiswerk worden gemaakt eventueel met begeleiding. Verder zullen er allerlei workshops worden georganiseerd in samenwerking met lokale organisaties om de kinderen kennis te laten maken met wat de wereld hun te bieden heeft.

Kindercoach Dirthe Kramer vindt het belangrijk om een tweede “thuis” voor deze kinderen te creëren.

De Kiwanis Club helpt een handje

Afgelopen zomer heeft Kiwanis Club Roosendaal (KCR) een handje geholpen bij de aanschaf van allerlei kinderspelletjes. Want leuke en leerzame spellen zijn natuurlijk onmisbaar in een naschoolse omgeving. Bovendien kijkt KCR naar andere mogelijkheden voor samenwerking waarbij ze fysiek ook een handje kan helpen. Dit past uitstekend in haar doel om kwetsbare kinderen uit de lokale omgeving te ondersteunen en door zelf mee te werken. Dit alles is nog in een beginstadium, u gaat er vast in de komende maanden meer over lezen.

Wilt u Het Fort steunen? Neem dan contact op met kindercoach Dirthe Kramer van Het Fort [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen