Talentherkenning tennisjeugd voor KNLTB Instroomtraining regio West-Brabant zaterdag 2 april 2022

Foto: Vitasports

Alle tennisspelers van alle verenigingen uit West-Brabant, geboren in 2012 tot en met 2015 zijn van harte welkom om deel te nemen aan de KNLTB Voorspeeldag. Tijdens een voorspeeldag kun je je kwalificeren voor de KNLTB Instroomtraining.

De KNLTB heeft, om actiever betrokken te zijn bij kinderen met club-overstijgend niveau in de leeftijdscategorie 7 tot en met 10 jaar, een netwerk van leraren opgezet dat verantwoordelijk is voor een club-overstijgend instroomprogramma.

In de week van 11 maart ontvangen alle spelers geboren in 2012 tot en met 2015 via e-mail een uitnodiging van de KNLTB om zich in te schrijven voor een KNLTB voorspeeldag. De KNLTB Voorspeeldag in de regio West-Brabant vindt plaats bij Vitasports op zaterdag 2 april 2022, locatie ZUITNL te Etten-Leur.

De dag is bovenal  een sportief en leuk event, de dag start voor spelers in Oranje (geboortejaren 2014 en 2015) waarna spelers in Groen (geboortejaren 2012 en 2013) de baan op gaan. Tijdens de Voorspeeldag krijgen de spelers niet alleen leuke tennis oefeningen, ook fysieke oefeningen komen aan bod.

KNLTB Instroomtraining
Met de KNLTB Voorspeeldag kun je je kwalificeren voor de KNLTB Instroomtraining. De KNLTB heeft, om actiever betrokken te zijn bij kinderen met club-overstijgend niveau in de leeftijdscategorie 7 tot en met 10 jaar, een netwerk van leraren opgezet dat verantwoordelijk is voor een club-overstijgend instroomprogramma. Het programma is bedoeld voor gedreven jeugdspelers. Met de instroomtrainingen blijven de jeugdspelers gewoon lid van hun eigen vereniging, maar krijgen ze een extra mogelijkheid (bovenop de clubtrainingen) om ook één keer per week te trainen met kinderen van een gelijkwaardig niveau. Voor de KNLTB zijn de trainingen een manier om talent te herkennen.


Vitasports
In de regio West-Brabant is Wouter Nooijen KNLTB instroomtrainer “Ik ben blij dat steeds meer spelers, ouders en trainers uit de regio de voorspeeldag weten te vinden. De Voorspeeldag en de Instroomtraining worden steeds meer bekend en gezien als aanvulling op het aanbod op de eigen club.” aldus Wouter Nooijen, oprichter van Vitasports en KNLTB instroomleraar.

Heb je geen e-mail van de KNLTB ontvangen en wil je je opgeven voor de voorspeeldag op zaterdag 2 april 2022? Neem contact op met Vitasports via 076-887 41 31 / [email protected].

Meer informatie:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen