De mantelzorgwaardering voor Roosendaalse mantelzorgers

Foto: Mantelzorg Roosendaal

De mantelzorgwaardering, speciaal voor Roosendaalse mantelzorgers kan weer worden aangevraagd! Hiermee ontvangen mensen die voor langere tijd zorgen voor een naaste uit Roosendaal een erkenning van de gemeente.

Mantelzorg Roosendaal verzorgt de mantelzorgwaardering namens te gemeente Roosendaal. Deze bestaat dit jaar uit een Roos cadeaukaart en is te besteden bij de ± 40 deelnemende winkels en horecazaken in de Roosendaalse binnenstad.

Roosendaal telt ruim 23.000 mantelzorgers van 15 jaar of ouder. Maar liefst 35% van de Roosendaalse inwoners zorgt langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid of een vriend of kennis. Dankzij mantelzorgers kunnen hulpbehoevende mensen langer thuis blijven wonen en doen ze minder snel een beroep op professionele zorg. De inzet van mantelzorgers wordt zeker opgemerkt én gewaardeerd door de gemeente Roosendaal. Daarom mag Mantelzorg Roosendaal namens de gemeente Roosendaal ook dit jaar weer de mantelzorgwaardering aanbieden.

Compliment
De mantelzorgwaardering kan tot 1 september 2022 digitaal aangevraagd worden via www.mantelzorgroosendaal.nl. Voorwaarde is dat de persoon waarvoor wordt gezorgd in de gemeente Roosendaal woont. Ook als u niet geregistreerd bent als mantelzorger kunt u de waardering aanvragen. Ontvangt u mantelzorg of kent u mensen in uw omgeving die mantelzorg verlenen aan een naaste? Vertel hen dan over deze waardering. Iedereen die op deze manier voor iemand anders zorgt verdient daar immers een compliment voor. De uitreiking van de mantelzorgwaardering vindt plaats op 10 november, de Dag van de mantelzorg.

Jonge mantelzorgers
Ook jongeren die zorgen voor of zich zorgen maken om een naaste kunnen de mantelzorgwaardering aanvragen. Maar liefst 1 op de 4 jongeren in Roosendaal heeft te maken met mantelzorg voor bijvoorbeeld een ouder, broertje of zusje. Voor hen vindt er een speciaal uitreikingsmoment plaats.

Informatie en steun
Mantelzorg is iets wat je overkomt en is vaak een geleidelijk proces; het begint meestal klein en kan eindigen in 24-uurs zorg. Vaak komt die zorg bovenop het werk, gezin, huishouden en hobby’s. Iedereen die mantelzorger is kan voor informatie en steun terecht bij Mantelzorg Roosendaal. Ook worden er maandelijks uiteenlopende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Voor meer informatie over Mantelzorg Roosendaal en de mantelzorgwaardering kijk op www.mantelzorgroosendaal.nl of bel naar 0165 750 050.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen