Asieldier van de week: vrolijke doerak Popeye

Popeye is een kater, inmiddels gecastreerd en geboren in of rond 2020. Hij is een vondeling, liep al enkele maanden rond in de buurt waar hij ook eten kreeg, maar moest weg toen hij ging niezen.

Een antibioticakuurtje verder is hij daar inmiddels vanaf, maar zoals te zien op de foto is zijn rechteroog nog een stukje nasleep. Deze wordt nog gezalfd en moet ook regelmatig even schoongemaakt worden. Popeye laat dit niet altijd even makkelijk toe, maar met tweeën is het goed te doen. En hopelijk is het dan ook een kwestie van tijd voor dit compleet genezen is.

Wij hebben deze vrolijkerd leren kennen als heel sociaal en vriendelijk en hij is dol op aandacht. Niet persé kroelen of aanhalen, daar moet hij zin in hebben, maar hij wil wel altijd even gezien worden en roept je vaak letterlijk even. Hij vindt het ook heel leuk om te spelen met bijvoorbeeld een hengeltje, wat weer een stukje interactie met het baasje geeft. Soms daagt hij je ook uit om te voetballen met hem.

Popeye is een stoer mannetje, niet snel onder de indruk en hij is veel buiten te vinden. Met het goede weer staat de buitendeur open, maar hij kent anders ook het gebruik van een kattenluikje. Gezien zijn nieuwsgierigheid naar ‘de buitenwereld’, denken wij niet dat Popeye zal kunnen aarden op een appartement. Omgang met andere katten gaat wisselend, sommigen krijgen de kans niet om in de buurt te komen en met een ander speelt hij. Hoe dat met honden zal verlopen, valt dus eigenlijk ook geen peil op te trekken. In alle gevallen geldt waarschijnlijk, hoe cliché ook, dat er een klik moet zijn…

Wanneer u op zoek bent naar ‘gewoon een gezellige kater’ en het niet erg vindt dat hij ook een zelfstandige kat is en makkelijk zijn eigen plan trekt, is Popeye misschien ook wel op zoek naar u! Komt u snel eens kennis maken?

Meer informatie:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen