Asieldier van de week: Paco, Een lief hondje met een pittig randje

Paco is een Jack Russel, een ongecastreerd reutje van 15-11-2013. Helaas is recent zijn baasje overleden, kon er niemand anders voor hem zorgen en is hij in het asiel terecht gekomen.

Paco is een vrolijk en vriendelijk hondje, maar heeft ook zo z’n pittig randje. Zo heeft hij de thuishulp al een paar keer weggejaagd en mensen op visite kunnen ook niet zomaar op hem afstappen. Hij durft dan echt te bijten.

Buiten op straat aan de riem of los op het erf, is er niks aan de hand. Een stukje bescherming naar zijn baasje kun je het waarschijnlijk wel noemen, Paco leefde enkel met hem (meneer op leeftijd) en was ook enig huisdier. Soms even een beetje aftasten dus, maar eenmaal gewend is hij hartstikke lief. En anders, om de rust te bewaren, is er altijd nog de optie Paco even in een andere kamer te laten als er visite komt.

Energie heeft hij volop en een aantal keer per dag wandelen is dan ook echt iets waar hij naar uitkijkt. Dit gebeurde de laatste tijd helaas niet tot nauwelijks meer, in ieder geval niet consequent. Spelen zit er niet echt in, liever snuffelt Paco door de hele tuin en rollen in het gras vindt hij geweldig. Even alleen thuis blijven is geen probleem, al kwam dat nauwelijks voor en is hij dat dus eigenlijk niet gewend. Hij is netjes zindelijk en zoals eerder vermeld, bewaakt hij ‘het fort’ heel goed.

Verder is Paco aardig waaks, hoort en ziet alles en reageert daar vaak blaffend op. Met zowel soortgenootjes als met katten klikt het meestal niet en voor Paco zijn we dan ook op zoek naar een rustig huishouden, zonder kinderen en andere huisdieren.

Bent u op zoek naar een maatje in de vorm van een vrolijk en enthousiast hondje? En heeft u daarnaast voldoende tijd om met hem regelmatig een fijne wandeling te maken? Dan nodigen we u graag uit eens kennis te komen maken met dit lieve stuiterballetje!

Meer informatie:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen