Asieldier van de week: lieve lobbes Zorro

Zorro is een gecastreerde kater, geboren op 1-6-2011. Van hem is afstand gedaan, omdat zijn baasjes hem niet meer de tijd en aandacht kunnen geven die hij verdient, vraagt en ook gewend was.

Zorro is een hele lieve en aanhankelijke kat. Hij is rustig, houdt van lekker luieren en zoekt vaak een plekje wat hogerop en bij het raam, vanwaar hij overzicht heeft en alles in de gaten kan houden. Hij is graag buiten, in eigen tuin, op straat zul je hem niet snel vinden. Zorro was ook gewend om buiten te plassen en sliep vaak in de kattenbak. Dat is bij ons inmiddels gelukkig anders.

Hij heeft z’n plekje gevonden op de krabpaal of in een mandje en de kattenbak wordt gewoon gebruikt waar die voor bedoeld is. Zorro heeft zo af en toe nog eens een gekke 5 minuten, maar de meeste wilde haren zijn er wel vanaf, figuurlijk gesproken. Letterlijk gesproken, heeft hij een vrij dikke vacht die regelmatig om een goede borstelbeurt vraagt. Gelukkig vindt Zorro het heerlijk om geborsteld te worden en überhaupt om de nodige massages, aaitjes en kroeltjes te krijgen.

Hij kan goed overweg met honden en hoewel hij het niet gewend was, gaat de omgang bij ons met de andere katten ook prima. Wel is Zorro wat stressgevoelig, heeft (daardoor?) ook al te maken gehad met blaasgruis, waardoor hij beter op zijn plek zal zijn in een rustige omgeving. Dan is meteen alle aandacht voor hem, net als al het lekkers, want ook daar weet hij prima raad mee… Om te helpen voorkomen dat de blaasgruis terugkeert, krijgt Zorro speciale brokjes.

Wanneer u op zoek bent naar een rustige en hele lieve kater, u het leuk vindt hem regelmatig te voorzien van de nodige knuffeltjes en daarnaast niet hele dagen van huis bent, is Zorro wellicht ook op zoek naar u! Komt u snel eens langs?

Bekijk hier het leuke filmpje van Zorro

Meer informatie:

Reacties

Cookieinstellingen