Asieldier van de week: Lieve maar iets onzekere Spikey

Foto: DOC ARduin

Spikey is een kruising Boerenfox, een gecastreerde reu van 14-3-2021. Nog een jonge hond dus. Helaas heeft hij al de nodige verhuizingen moeten meemaken en eigenlijk nog nergens een eerlijke kans gekregen zich te settelen.

Dit heeft er toe geleid dat Spikey een best wel onzeker mannetje is (geworden). Hij is écht ontzettend lief, maar moet je wel kennen en vertrouwen. Naar vreemden is hij erg terughoudend en misschien zelfs wantrouwend en daar durft hij ook naar te happen. Spikey laat zich dus niet zomaar benaderen en vormt alleen daarom al geen match met kinderen. Maar sowieso zal hij het best op zijn plek zijn in een rustig huishouden, max. 2 personen.

Zijn laatste baasjes hebben na twee maanden al weer afstand van hem gedaan, omdat de vrouw des huizes hem niet goed kan uitlaten. Spikey kan best wel trekken aan de riem en dat kon ze fysiek niet aan. Energie en enthousiasme heeft hij inderdaad volop, maar met een beetje oefening is daar prima verandering in te brengen en mee om te gaan. Hij is ontzettend leergierig en wordt graag uitgedaagd. Een cursus zal Spikey ook goed doen, naast dat het de band met het baasje versterkt, zal het zijn zelfvertrouwen ook ten goede komen.

Omgang met andere honden gaat prima, hij benadert ze in eerste instantie voorzichtig en daarna wil hij dolgraag spelen, wat soms weer richting opdringerig kan gaan. Met katten heeft Spikey geen ervaring. Even alleen thuis blijven kan hij prima, maar dit moet waarschijnlijk wel even opgebouwd worden. Hij is zindelijk en waaks, moet soms echter nog wel een klein plasje laten als je hem begroet. Spikey is gewend aan een bench, welke eigenlijk altijd open staat en ziet deze als zijn veilige plekje. Bijvoorbeeld wanneer er een vreemde over de vloer komt, kan hij zich hierin terugtrekken en het dus zelf aangeven als het even te veel wordt. Spelen en apporteren doet hij heel graag, daarmee kan hij ook lekker wat energie kwijtraken, in het openbaar loslopen kan echter absoluut nog niet. Een fijne ruime en omheinde tuin bij zijn nieuwe baasje, is dus zeker iets wat hij op prijs zal kunnen stellen…

Spikey is op zoek naar rust en regelmaat, aangevuld met de nodige begeleiding. Zijn nieuwe baasje heeft daar dan ook ruim voldoende tijd en het nodige geduld voor. Herkent u zich hierin en bent u (uiteindelijk) op zoek naar een ideaal en trouw maatje? Dan nodigt deze lieverd u graag uit voor een ontmoeting! Geeft u hem die eerlijke kans die hij zo verdient?

Meer informatie:

Reacties

Cookieinstellingen