Koopwoning van de week: Stationsstraat 35 Roosendaal

Foto: Funda / Vermunt Makelaardij B.V.

In een van de meest karakteristieke wijken van Roosendaal ligt dit ruime herenhuis waar, door het behouden van authentieke details, karakter altijd centraal heeft gestaan. De prachtige woning met statige voor- en achtergevel is gesitueerd tussen een rijke schakering aan karakteristieke panden.

Dit royale pand met ca. 195 m2 woongenot is onder ander voorzien van een ruime woonkamer, 4 slaapkamers (met de mogelijkheid tot het creëren van 5), dakterras, verrassend ruime tuin en een garage! Door de gunstige ligging t.o.v. het NS-station, supermarkten en het stadscentrum van Roosendaal, zal de fiets voortaan je voorkeur hebben!

Begane grond:
Middels een karakteristieke voordeur, met glas-in-lood ramen, betreed je het tochtportaal waar interesse gewekt wordt naar al het moois dat deze woning te bieden heeft. Vanuit het tochtportaal zijn de hal en de meterkast (7 groepen) te bereiken. De doorlopende tegelvloer naar de hal creëert een eenheid met het tochtportaal. De hal is het centrale ‘hart’ van de woning met toegang tot de voor- en achterkamer, keuken, toiletruimte en bordestrap naar de 1ste verdieping.

Toiletruimte met authentieke wandtegels, natuurstenen vloer, staand toilet en een fonteintje.

De authentieke details in de ruime woonkamer (ca. 43 m2) vertellen de historie van dit pand. Daarnaast creëren de prachtige marmeren haardombouw, en-suite, meerdere glas-in-lood ramen, openslaande tuindeuren, parketvloer en de hoge plafonds ook extra sfeer.

De dichte keuken (ca. 10 m2) met L-vormige keukenopstelling beschikt over een vaste authentieke servieskast, fornuis met elektrische oven, spoelbak en een afzuigkap. Wederom is in de keuken een authentieke wandbetegeling en natuurstenen vloer te bewonderen. Vanuit de keuken zijn de kelder en bijkeuken te bereiken. De droom van vele…een (wijn)kelder! De ruime kelder is ideaal geschikt om etenswaar en je beste wijnen te bewaren.

De praktische bijkeuken (ca. 3 m2) beschikt over de wasmachine- en drogeraansluiting, CV Nefit opstelling en een toegangsdeur naar de achtertuin.

1ste verdieping:
De royaliteit van de kamers vind je wederom terug op de slaapverdiepingen. De 1ste verdieping is ingedeeld met een overloop, berging, 3 ruime slaapkamers (ca. 22, 22 en 9 m2) en een badkamer (ca. 9 m2). De ruime badkamer is aan de achterzijde van de woning gesitueerd en beschikt over een 2de toilet, wastafel met marmeren achterplaat, ligbad, douche, wandbetegeling en een toegangsdeur naar het zonnige dakterras.

De slaapkamers zijn ruim van omvang en beschikken over praktische provisiekasten en een vaste wastafel. De slaapkamer aan de voorzijde beschikt daarnaast ook over een prachtige haardombouw.

De berging is ideaal geschikt voor het bergen van schoonmaak spullen en/of seizoenskleding.

Middels een afgesloten trapopgang betreed je de 2de verdieping.

2de verdieping:
Deze ruime verdieping is momenteel ingericht met de 4de slaapkamer, 2 bergingskasten en een royale atelier- en/of hobbyruimte. Doordat de atelier-/hobbyruimte (ca. 32 m2) over een groot dakkapel beschikt, is hier eenvoudig een 5de slaapkamer te creëren. Daarnaast beschikt de 4de slaapkamer (ca. 11 m2) ook over een groot dakkapel dat het maximale aan daglicht binnenlaat. Vanuit de 4de slaapkamer zijn 2 praktische bergkasten te bereiken.

Achtertuin:
Een van de positieve verrassingen van de woning is de ruime achtertuin gelegen op het zuidoosten! De ideale plek om de gehele dag van de zon te genieten! Doordat er meerdere zithoeken te creëren zijn, kun je hier met de gehele familie en/of vriendengroep in de achtertuin vertoeven.

Momenteel is de achtertuin ingedeeld met groenrijke beplating, betegeling, stenen tuinafscheiding, garage en een openslaande poort. Door de openslaande poort is er een mogelijkheid om een auto op eigen afgesloten terrein te parkeren. Daarnaast biedt de garage de 2de mogelijkheid om je auto op eigen terrein te parkeren. De garage beschikt over elektriciteit, elektrische garagedeur, ramen, verwarming en een loopdeur.

Meer informatie: 

Bron: Funda.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen