Regenachtig tijdens weekend van carnaval

Foto: Pixabay

Carnavalsvierders moeten komend weekend rekening houden met regen. Volgens Weeronline wordt het wisselvallig weer en is er vooral zaterdag kans op regen. Ook zondag kan het regenen, maar wordt het in de loop van de dag droog.

Op de eerste dag van het carnavalsweekend is het de hele dag bewolkt en is er weinig zon. Er trekt een regengebied over het land en overal gaat het van tijd tot tijd regenen. In Brabant en Limburg staat bovendien een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, windkracht 4 of 5. In steden als Maastricht en Breda ligt de temperatuur rond 11 graden. In de nacht naar zondag is het met minima rond 6 temperaturen wel een stuk kouder.

Zondagochtend zijn er opnieuw veel wolkenvelden en kan het af en toe regenen. Weeronline verwacht dat het vanaf het middaguur overal droog is. Er staat maar weinig wind en het wordt 7 graden in het noorden en 9 graden in het zuiden.

De laatste twee dagen van carnaval lijken volgens het weerbureau vrijwel droog te gaan verlopen. De zon schijnt af en toe en het kwik loopt op naar 9 tot 13 graden met weinig wind. In de avond en nacht koelt het af en de temperaturen kunnen dalen tot onder 5 graden.

Bron: ANP / Nieuws.nl | Ga naar Weeronline voor het weerbericht in Roosendaal

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen