Burgemeester eigenaar van de Oude Markt in Monopoly Roosendaal

Foto: Cees Lok

Burgemeester Niederer kreeg gisteren in het Oude Raadhuis het eigendomsbewijs van de Oude Markt overhandigd. Nou ja, van de Monopoly-editie. Welke straten horen er nog meer thuis op het bord?

Londen, New York, Amsterdam en Rotterdam, ze hebben allemaal hun eigen Monopoly-spel. Utrecht, Tilburg, Groningen en Den Haag trouwens ook. En nu staat een Roosendaalse editie op stapel.

Initiatief

Vorig jaar kwam de in Roosendaal geboren Tijn Hoendervangers met het idee voor een Roosendaals Monopoly-spel. Hoendervangers is projectmanager bij Identity Games dat onder andere de special editions van Monopoly voor de Benelux verzorgt.

Zo’n special editon als Monopoly Roosendaal is een echt collector’s item, maar zet Roosendaal als stad wel op de kaart. – Tijn Hoendervangers

De 30-jarige Hoendervangers had alleen sponsors nodig. Het echtpaar Dimphy en Pieter-Jan van Gurp van de Plus in het Tolbergcentrum meldde zich, en de samenwerking was al snel rond.

De Kalverstraat van Roosendaal (foto: Cees Lok)
De Kalverstraat van Roosendaal (foto: Cees Lok)

Mr. Monopoly

Het was Mr. Monopoly himself die gisteren in de gewelvenzaal van het Oude Raadhuis de eerste en in het spel duurste straat onthulde: de Oude Markt.

De symbolische overhandiging van deze straat aan burgemeester Niederer is de start van een online campagne waarbij inwoners kunnen stemmen op hun favoriete straat.

Roosendaals karakter

De komende maanden wordt het spel verder ontwikkeld: de hele ‘look’ en inhoud krijgen een volledig Roosendaals karakter.

Behalve de Oude Markt als Kalverstraat staat er nog maar weinig vast. Misschien ligt het voor de hand om van de Nieuwe Markt de Leidsestraat te maken. Maar hoe worden de vier stations ingevuld? Wie komen op de kaartjes van het water- en elektriciteitsbedrijf?

Reactie Cees Lok

Speerpunt in de portefeuille van wethouder Cees Lok is de binnenstad. Daarom vroegen we hem om een reactie.

“Prachtig initiatief van het echtpaar Van Gurp”, prijst Lok. “Ik hoop dat het andere ondernemers stimuleert om ook met dergelijke creatieve ideeën te komen. Roosendaal heeft veel creativiteit in zich; dit maakt Roosendaal mooier dan het al is.”

Welke straten verdienen volgen Lok een plek in het spel? “Als ik aan straten uit de binnenstad denk die misschien ook op het monopoly-bord thuishoren, denk ik aan de Brugstraat, Molenstraat, Raadhuisstraat en natuurlijk de Nieuwe Markt.”

Het lijkt de redactie leuk als de stations Wouw, Heerle, Moerstraten en Wouwse Plantage komen te heten. En dat je kunt Vrij Parkeren in Nispen…

  • Rond Sinterklaas ligt het spel in de winkel en kost dan 44,95 euro.
  • Vanaf 27 september kun je bij de Plus in het Tolbergcentrum sparen voor het spel.

150523 Roosendaal krijgt eigen editie Monopoly

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen