Voorbereidingen Roosendaals Treffen in volle gang

Foto: Het Roosendaals Treffen

Op zondag 27 september wordt voor de 12e keer het Roosendaals Treffen gehouden. Op dit tweejaarlijkse evenement presenteert cultureel en maatschappelijk Roosendaal zich aan een groot publiek.

Tot 1 juli kunnen organisaties zich aanmelden. Volgens Sundance, organisator van het evenement in opdracht van de gemeente, ligt het aantal inschrijvingen tot nu toe op hetzelfde niveau als andere jaren.150608 Domineestraat - Roosendaals Treffen 2013

Treffen: wat tref je aan?

Na de eerste editie in 1992 – het Roosendaals Treffen was een idee van de toenmalige burgemeester Marijnen – is het evenement niet meer weg te denken uit Roosendaal.

Een wandeling door de binnenstad laat je zien hoeveel verenigingen en organisaties er in Roosendaal actief zijn en wat ze zoal doen. Van cultuur en sport tot gezondheid en politiek, en van natuur en onderwijs tot veiligheid; je komt het allemaal tegen.

De demonstraties van de scouting en de brandweer zijn altijd trekpleisters, net als de muziek- en dansoptredens die de hele dag door plaatsvinden.150608 Jeugdbrandweer - Roosendaals Treffen 2013

Geen winstoogmerk

Bedrijven kom je op het Roosendaals Treffen niet tegen, want voorwaarde voor deelname is dat de organisatie geen winstoogmerk heeft. Daarnaast moet de organisatie in de gemeente Roosendaal gevestigd of actief zijn.

Binnenstad

De kraampjes en podia staan in het Emile van Loonpark, Vughtstraat, Domineestraat, Bloemenmarkt en Molenstraat, en op het Tongerloplein en de Oude Markt. Naast de demonstraties op diverse buitenpodia zijn er activiteiten in onder andere de St. Jan, het Tongerlohuys en schouwburg De Kring.

Kinderen kunnen zich laten schminken of zich uitleven op het springkussen of bij een van de andere activiteiten.
150608 Optreden St Jan - Roosendaals Treffen 2013

Gratis

Deelname aan het Roosendaals Treffen kost niets. De gemeente biedt kramen en podia met geluidsvoorziening aan. De inschrijving sluit op 1 juli.150608 Waterpret in het park - Roosendaals Treffen 2013

Lees ook:

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen