Gemeenteraad Roosendaal niet uit elkaar gevallen: de deur staat open

Op 11 juni weigerde de oppositie de Kadernota te ondertekenen. We vonden de meeste fractievoorzitters bereid om met ons terug te blikken én vooruit te kijken.

De reden voor de oppositie om gezamenlijk tot actie over te gaan, was het groeiende gevoel dat het college en de coalitiepartijen zich maar weinig aantrekken van de oppositiepartijen. Het was, in de woorden van de oppositie, ‘een krachtig signaal’.

De burgemeester gaat bemiddelen tussen de partijen. Afgelopen woensdag vond het eerste gesprek plaats en ontving Niederer de fractieleiders van de oppositie. Na de zomer wil de burgemeester ‘de hei op’. Een soort teambuilding?

De burgemeester wil niet reageren op de gesprekken en op de situatie; een conflict willen de meeste fractievoorzitters het niet noemen.

Laten we vooruitkijken

Over de voortgang van de bemiddeling is afgesproken niets te zeggen, maar de meeste fractievoorzitters willen wel iets kwijt over de ontstane situatie.

Samengevat: de coalitie is niet erg gecharmeerd van de manier waarop de oppositie aan de bel heeft getrokken. Dat neemt niet weg dat CDA, Roosendaalse Lijst, SP en VVD zeker willen meedenken en het ongenoegen bij de oppositie willen wegnemen.

De oppositie meent dat het college met de Kadernota de gemeenteraad voor het blok zette. Daarmee kwamen de partijen teveel aan de zijlijn te staan: een plek die de kiezers niet verdienen.

Over één ding zijn alle fractievoorzitters het volledig eens. Ze willen het beste voor Roosendaal. Van rancune lijkt geen sprake en de partijen willen dan ook vooral vooruitkijken. Mét elkaar.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen