Passerelle precies een jaar open – fotoalbum

Op 22 juni 2014 werd de passerelle in gebruik genomen: ‘brug naar de toekomst’ of zonde van het geld? Feit is dat het bouwwerk mooie plaatjes oplevert.

De passerelle is de 80 meter lange fiets- en voetgangersbrug over het spoorwegcomplex tussen de Stationsstraat en het Kellebeek College. De brug gaat over 19 sporen en is daarmee een geliefd fotopunt voor treinspotters.

Aanleg

De aanleg kostte de gemeente ongeveer 1,9 miljoen euro. Daarnaast kreeg de gemeente subsidie van het Rijk en de provincie. Een kortere route naar het station voor de leerlingen van het ROC was – naar het schijnt – een van de voorwaarden om het Kellebeek College in Roosendaal te kunnen houden.

Opening

Vandaag precies een jaar geleden werd de passerelle opengesteld. De feestelijke opening was echter pas op 13 november toen ook de liften en het kunstwerk van Anna Niederbremer geplaatst waren.

Wedstrijd

Aan de wedstrijd van de gemeente voor een kunstwerk op de uiteinden van de passerelle deden 38 lokale ontwerpers en kunstenaars mee. Niederbremers boom van staal sprong er volgens de jury uit. Haar ontwerp werd gerealiseerd en de kunstenares won bovendien een geldbedrag van 5.000 euro.

Lees ook:

 

Dossier: Fotoalbums

Reacties

Cookieinstellingen