Roosendaal wil uiterlijk in november zijn aangesloten bij mijn.overheid.nl

Foto: mijn.overheid.nl

Het Rijk heeft een nieuw digitaal portaal, mijn.overheid.nl. Roosendaal streeft ernaar uiterlijk in november te zijn aangesloten bij deze dienst.

Burgers kunnen via mijn.overheid.nl een account aanmaken en bijvoorbeeld een herinnering krijgen als hun rijbewijs bijna is verlopen, controleren hoe ze bij de gemeente geregistreerd staan of de status van een omgevingsvergunning volgen.

In de Berichtenbox kun je post van de overheid voortaan digitaal ontvangen. Denk aan berichten van onder andere Belastingdienst, het Kadaster, SVB, UWV en gemeenten. Is er een bericht voor je, dan krijg je daarvan een melding per e-mail.

Waarom Roosendaal nog niet?

Op de website is te zien dat tal van gemeenten, onder andere Breda en Bergen op Zoom, al zijn aangesloten bij deze dienst. Roosendaal ontbreekt nog in deze lijst. D66-fractievoorzitter Maarten Vermeulen vroeg – vlak voordat hij afscheid nam van de gemeenteraad – aan wethouder Cees Lok hoe dat komt.

Lok: “We zijn op dit moment bezig met de aansluiting op mijn.overheid.nl en verwachten dit in oktober, november gereed te hebben.” De website is volgens de D66’er een stap vooruit: alle overheidsinstanties onder één dak, veilig en overzichtelijk. lnloggen doe je met je DigiD.

Lees ook:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden