Sportcomplex Metsj Point voorkeurslocatie noodopvang vluchtelingen

Syrische vluchteling
Syrische vluchteling
Foto: Frankie Fouganthin cc by-sa-4.0

Als het COA ingaat op het aanbod van de gemeente Roosendaal om 200 tot 250 vluchtelingen op te vangen, worden zij ondergebracht in sporthal Metsj Point.

Donderdag stuurde de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie een brandbrief naar gemeenten: er waren per direct 750 extra slaapplekken nodig.

Burgemeester Niederer liet weten dat Roosendaal noodopvang – maximaal 72 uur – voor 200 tot 250 vluchtelingen kan bieden.

Omdat er meer bedden beschikbaar werden gesteld dan op dat moment noodzakelijk was, maakte het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) geen gebruik van het aanbod van Roosendaal.

Elke dag komen er echter nog vluchtelingen aan in Nederland. Het is daarom goed mogelijk dat het COA op korte termijn alsnog aanklopt bij de gemeente Roosendaal.

Onderzoek locaties

Gisteren heeft de gemeente onderzocht waar de noodopvang geregeld kan worden. Laat op de avond liet de gemeente weten dat de keus op Metsj Point is gevallen.

Ingang sporthal, Google Maps
Ingang Metsj Point, Google Maps

In een persbericht schrijft de gemeente: “Deze multifunctionele sporthal is onze voorkeurslocatie. Hij beschikt over de benodigde faciliteiten, zoals sanitaire voorzieningen, om tijdelijke opvang voor dit aantal vluchtelingen mogelijk te maken.”

De burgemeester is blij dat Metsj Point de gemeente wil helpen ‘bij het oplossen van deze acute situatie’.

Metsj Point

Metsj Point is de naam waaronder Sportcentrum De Stok dit voorjaar met een nieuwe uitbater is verdergegaan. Het complex beschikt onder andere over acht tennisbanen, een fitnesszaal, een sauna en een sportcafé.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen