Zonder eigen Roosendaals bier geen feest!

Foto: Pixabay

In 2018 bestaat Roosendaal 750 jaar. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan allerlei festiviteiten die het feestjaar onvergetelijk maken. Maar… zonder Roosendaals bier geen feest! Dat begrijpt iedere Roosendaler. Stichting Roosendaal 750 jaar roept daarom alle amateur (hobby)-brouwers van Roosendaal op een feestelijk biertje te brouwen.

De stichting wil de verjaardag van Roosendaal vieren met allerlei (nieuwe) initiatieven. Het ontwikkelen van een bier dat tijdens het feestjaar in de lokale horeca te verkrijgen zal zijn, is daar een mooi voorbeeld van. Vandaar dat de stichting contact heeft gezocht met het Roosendaals Biergilde.

Brouwwedstrijd

Om nog meer Roosendalers te betrekken bij dit initiatief, heeft het Roosendaals Biergilde een brouwwedstrijd bedacht. Komende maanden kunnen alle hobbybrouwers een bier ontwikkelen. Er geldt natuurlijk wel een aantal voorwaarden:

  • Het bier moet toegankelijk zijn, dus niet te uitgesproken zoals een heftige IPA
  • Het bier moet een alcoholpercentage hebben van rond de 6%
  • Er moet minimaal 15 liter worden gebrouwen
  • De brouwer is een Roosendaler of woont in Roosendaal

Bekendmaking winnaar

In september worden alle inzendingen gekeurd door een panel van deskundigen. Het winnende bier wordt uiteindelijk door een commerciële brouwerij gebrouwen en is verkrijgbaar in de Roosendaalse horeca tijdens Roosendaal 750 jaar.

Aanmelden bierwedstrijd

Lijkt het jou geweldig dat heel Roosendaal ‘jouw’ bier drinkt tijdens het feestjaar? Ben je een brouwer en voldoe je in ieder geval aan de laatste voorwaarde? Meld je dan zo snel mogelijk aan bij het Roosendaals Biergilde via [email protected]. Het Biergilde neemt dan zo snel mogelijk contact op.
Roosendaals biergilde logo

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden