Wat vindt de Roosendaler belangrijk?

Foto: Gemeente Roosendaal

Via een vragenlijst kunnen Roosendalers aangeven welke onderwerpen naar hun idee de gemeente moet aanpakken. De gemeenteraad stelt inwoners hiermee in de gelegenheid om zelf aan de knoppen te zitten en meer invloed te krijgen op hun leefomgeving.

Vorig jaar heeft de Roosendaalse gemeenteraad de motie Burgerakkoord aangenomen, waarin staat dat er meer interactie en samenwerking nodig is tussen bestuur, inwoners, deskundigen en ambtenaren. De raad wil dat inwoners niet alleen meepraten, maar samen met de gemeente aan de slag gaan op voor hun belangrijke onderwerpen. Op die manier worden er betere beslissingen genomen.

Meer zeggenschap voor burgers

Met het Burgerakkoord krijgen burgers meer zeggenschap. Het akkoord is gebaseerd op ideeën in de samenleving, dwars door leeftijd, afkomst en/of politieke kleur heen. Raadslid Klaar Koenraad: “Het zelfbewustzijn en de betrokkenheid van burgers neemt steeds meer toe. Ze hebben de behoefte, maar ook de vaardigheden om hun leefomgeving te beïnvloeden. Burgers zijn immers ervaringsdeskundigen en daarom willen we gebruik maken van die kennis over hun leefomgeving.”

Om te komen tot een burgerakkoord worden twee stappen gezet: (1) het ophalen van onderwerpen uit de samenleving en (2) het uitwerken van deze onderwerpen in één of meerdere (deel)akkoorden. Met de vragenlijst worden de onderwerpen opgehaald die in de samenleving spelen. Dit dient als basis voor stap twee, waarbij zowel de onderwerpen, als de aanpak samen met inwoners wordt uitgewerkt.

Invullen vragenlijst tot en met Koningsdag

De vragenlijst is tot en met Koningsdag (27 april) in te vullen. Dit kan schriftelijk of digitaal via www.roosendaal.nl/burgerakkoord. Een papieren versie kan aan de balie van het stadskantoor worden opgehaald of via [email protected] of het gratis telefoonnummer 0800- 405 06 02 worden aangevraagd. De vragenlijst wordt dan inclusief een antwoordenvelop opgestuurd. Ook de leden van het Digipanel van de gemeente krijgen de vragenlijst toegestuurd. In mei worden de resultaten geanalyseerd en naar verwachting worden begin juni de resultaten gepresenteerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen