Plannen voor nieuwe milieustraat

Foto: Saver

De huidige milieustraat, gelegen aan de Rietschotten en momenteel beschikbaar voor de inwoners van de Roosendaal en Halderberge, voldoet niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Uitbreiding en het scheiden van de verschillende afvalstromen is noodzakelijk om aan de regels van het Nationaal afvalbeleid te voldoen.

Innovatieve afvalscheiding en -verwerking

De plannen voor een milieustraat 2.0 dragen bij aan een betere afvalscheiding. Afval dat gescheiden is, kan kosteloos worden gebracht. Alleen voor restafval en dakleer moet worden betaald. Het systeem met tikken op een pasje wordt afgeschaft en men gaat voor de zojuist genoemde stromen 15 cent per kilo betalen. Het is de bedoeling dat de afvalstoffenheffing niet verhoogd wordt. Nieuw is ook het kringloopidee dat men niet alleen afval kan komen brengen maar ook kan komen halen. Dit betreft bijvoorbeeld nog bruikbaar hout, tegels, e.d. Samen met SAVER wordt gekeken naar verschillende innovatieve oplossingen ten behoeve van afvalscheiding en –verwerking.

Locatie

Voor de nieuwe milieustraat is een grotere oppervlakte nodig, de gemeenten zijn nog in overleg over de locatie waar de nieuwe milieustraat gevestigd gaat worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen