Bart Hop (16) wordt de nieuwe gast van de burgemeester

Foto: Danny van den Aarsen

Burgemeester Jacques Niederer installeert vanavond de ‘Gast van de Burgemeester’.  Dit keer gaat het om de 16-jarige Bart Hop uit Roosendaal.

Bart wordt donderdag 14 september 2017 om 19.30 uur, bij de start van de raadsvergadering, welkom geheten en geïnstalleerd.

Bart Hop volgt het VMBO-GTL op het Gertrudis College in Roosendaal en gaat het komende half jaar kennis maken met het ambt van burgemeester. Hij maakt kennis met het lokale bestuur, de plaatselijke politiek en officiële evenementen. Bart neemt deel aan vergaderingen, houdt op belangrijke momenten toespraken en vervult samen met de burgemeester representatieve taken. Bart: “”Ik heb er mega veel zin om dit avontuur aan te gaan met onze burgemeester. Ik zie deze stage als een kans en ga een super periode draaien komend half jaar. Ik hoop als gast van de burgemeester veel ervaring te kunnen opdoen.

Inkijkstage

De ‘Gast van de burgemeester’ is een idee van burgemeester Jacques Niederer, waarbij een leerling uit het Roosendaalse voortgezet onderwijs zes maanden met de burgemeester meeloopt. Het is een soort inkijkstage waarbij bestuur, politiek en jonge mensen in contact komen met elkaar. Het biedt hen mogelijkheden om zienswijzen met elkaar te delen en elkaar door de ogen van de ander te laten kijken.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Burgemeester Jacques Niederer: “Wat leuk om weer een nieuwe gast te mogen ontvangen. Ik laat me door Bart graag inspireren en ben benieuwd naar zijn mening over Roosendaal. Via zijn frisse blik wil ik inzicht krijgen in hoe de jonge mensen kijken en denken. Het is van groot belang om jongeren bij het besturen van onze stad te betrekken. Wie de jeugd heeft, heeft immers de toekomst.”

Bart Hop volgt Esmeralda Kuijpers op. Het  is zijn dertiende gast op rij. Esmeralda neemt op datzelfde moment afscheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen